Sladká jídla

Vyberte si z 42 receptů

Březen 10., 2017
Sladká jídla

Palačinky ze zakysané smetany

Vejce rozšleháme a smícháme s polohrubou moukou, zakysanou smetanou a cukrem. Mírně osolíme a směs promícháme tak, aby v ní nebyly žádné hrudky. Necháme asi 3 minuty odpočinout, poté si rozehřejeme trochu oleje na pánvi. Sběračkou nabíráme vždy část palačinkové směsi a naléváme ji na pánev. Palačinky osmažíme z obou stran dozlatova. Hotové palačinky natřeme trochou zakysané smetany rozmíchané s nutellou a ihned podáváme. Nebo můžeme také použít ochucenou zakysanou smetanu, která poslouží stejně dobře. Poznámka: Náš recept na výrobu domácí nutelly naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů
Listopad 3., 2016
Sladká jídla

Tvarohové lívanečky

250 g měkkého tvarohu, 1 až 2 dl mléka (podle hustoty tvarohu), 2 vejce, 1 lžíce krupicového cukru, 1 vanilkový cukr, 1 hrnek hladké mouky, špetka soli, olej na smažení, marmeláda podle chuti
Číst dále »
0 komentářů
Duben 28., 2016
Sladká jídla

Francouzský toust s krémovým sýrem a jahodami

Oblíbená francouzská klasika vylepšená svěžím krémovým sýrem a čerstvými jahodami si ve vašem jídelníčku jistě brzy najde své místo.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 13., 2016
Sladká jídla

Vanilkový krém (šodó) na buchtičky

Vanilkový puding důkladně rozmícháme spolu s cukrem v trošce mléka.  Zbylé mléko ohřejeme a rozmíchaný pudingový prášek do něj nalijeme. Za stálého míchání přivedeme k varu, ale vaříme nanejvýš 1 minutu. Přitom vmícháme dřeň z vanilkového lusku. Hotové (ještě horké) vanilkové šodó podáváme přelité přes buchtičky. Poznámka: Buchtičky můžete připravit podle našeho receptu na rychlé plněné buchty, který naleznete ZDE. (Samozřejmě s tím rozdílem, že buchtičky nebudete plnit a uděláte je menší.)
Číst dále »
0 komentářů

Rýžová kaše se skořicí

2 hrnky vařené rýže, 1 hrnek mléka, 1 vanilkový cukr, 3 lžíce krupicového cukru , 1 lžíce mleté skořice (nebo podle chuti)
Číst dále »
0 komentářů
Červen 14., 2013
Sladká jídla

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Těsto: 250 g tvarohu, 1 vejce, 250 g polohrubé mouky, špetka soli Náplň a ozdoba: 20 až 25 jahod, ½ kostky rozpuštěného másla, moučkový cukr, kakao na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky