Recepty

Vyberte si z 1396 receptů

5 června., 2025
Nápoje studené

Smoothie (nápoj) z drobného ovoce

250 g drobného ovoce (borůvky, maliny, jahody, ostružiny…), 200 ml bílého smetanového jogurtu, 1 lžíce medu, pár mátových lístků (nemusí být), led
Číst dále »

Domácí chlebové tyčinky grissini

150 g pšeničné chlebové mouky, 50 g celozrnné mouky, 50 g lněných semínek, 3 g sušeného droždí, 4 g soli, 150 g studené vody, 10 g olivového oleje, sušené bylinky, sezamové semínko, mák nebo hrubě mletá sůl na posypání
Číst dále »
2 června., 2025
Nápoje studené

Bezinková šťáva

30 ks květů černého bezu, 1 litr vody, 1 kg krupicového cukru, šťáva z 6 citronů
Číst dále »
2 června., 2025
Grilované pochoutky

Klobásky na pivě

10 kvalitních klobásek, 10 silnějších plátků slaniny, 1 dl černého piva, 1 lžička sušeného rozmarýnu nebo tymiánu
Číst dále »
2 června., 2025
Nápoje studené

Netradiční limetková limonáda

Na první pohled zvláštní kombinace limetkové šťávy a kondenzovaného mléka, ale věřte, že chuť této limonády vás odrovná. Štiplavost limety a bazalky výborně ladí s krémovou a sladkou chutí mléka. Na 1 litr si nachystejte: 5 větších limetek, pár lístků bazalky, ½ hrnku kondenzovaného mléka, 1 litr vody, led, plátky limetky a bazalku na ozdobu
Číst dále »
2 června., 2025
Drůbež

Pikantní kuřecí špízy

4 kuřecí prsa, 1 dl olivového oleje, 1 chilli paprička, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, olej na smažení (vyzkoušejte náš řepkový olej COOP Premium), 2 červené cibule pokrájené na osminky, 2 červené papriky pokrájené na kousky a šťáva z limetky či citronu
Číst dále »
2 června., 2025
Nápoje teplé

Bezinkový čaj

Květy černého bezu zalijeme vroucí vodou a necháme asi 15 minut louhovat. Přecedíme přes sítko, podle chuti osladíme medem a dochutíme citronem. Ihned podáváme. Poznámka: O léčivých účincích černého bezu se dočtete ZDE
Číst dále »
2 června., 2025
Přílohy

Česnekový pita chléb

Do velké mísy dáme rozdrobené kvasnice s vlažnou vodou, přidáme 3 hrnky prosáté mouky a vše řádně spojíme. Osolíme, přidáme prolisovaný česnek, zbytek prosáté mouky a vše dobře prohněteme tak, aby vzniklo husté táhlé těsto. To si položíme na pomoučený vál a začneme ho ručně silou hníst. Pokud je potřeba, přidáme ještě trochu mouky, aby nám vzniklo hladké a pružné těsto. Poté si hotové těsto pomažeme ze všech stran olivovým olejem a dáme do mísy, kterou přikryjeme utěrkou. Těsto necháme 1 až 2 hodiny kynout. Vykynuté těsto si rozdělíme na 4 kusy, ze kterých vytvoříme ovály dlouhé asi 20 cm. Přemístíme je na plechy vyložené pečicím papírem a shora uděláme (namočeným prstem) důlky do řad. Propíchané chleby pokapeme olivovým olejem...
Číst dále »
30 května., 2025
Nápoje studené

Domácí jahodové mléko

hrst zralých a sladkých jahod (asi 6 kousků – dle velikosti), 1/2 litru mléka a kousek vanilkového lusku (nemusí být)
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky