Citrony omyjeme a vymačkáme z nich veškerou šťávu. Tu přecedíme přes jemné sítko a dáme do kastrolu ohřát (pozor, nevaříme!). Poté přisypeme krystalový cukr a mícháme do úplného rozpuštění (případně opět trochu zahřejeme). Vzniklý citronový sirup přelijeme do čisté lahve, kterou dobře uzavřeme a uložíme na chladné, tmavé a suché místo.
Mrkev očistíme a dáme do hrnce vařit na 20 minut. Zcedíme a necháme vychladnout. Studenou ji rozmixujeme společně s oloupanými pomeranči v 1 litru vody. V dalším 1 litru vody svaříme krystalový cukr. Dále povaříme ještě 3 litry vody s kyselinou citronovou. Potom vše procedíme do větší nádoby a promícháme. Takto připravený džus vydrží v chladu více než týden. Poznámka: Stejně můžeme připravovat citronový džus, kde pomeranče nahradíme 2 citrony.
Maso zlehka naklepeme, z obou stran mírně osolíme, opepříme a potřeme rozmělněným česnekem. Připravíme si marinádu: Máslo rozehřejeme na pánvi s vyšším okrajem, přilijeme pivo, promícháme a sejmeme z ohně. Vmícháme kmín, zázvor i nasekanou majoránku. Poté do marinády naložíme maso a necháme přes noc v chladu. (Náš tip: Aby omáčka dokonale pokryla každý kousek masa, můžete marinádu nalít do sáčku, vložit do něj maso, zauzlovat a balíček protřepat a promnout.) Před grilováním maso vyjmeme z chladničky a necháme dojít do pokojové teploty. Plátky opékáme asi 6 až 7 minut a poté je otočíme. Během pečení potíráme zbylou marinádou. Na závěr si připravíme česnekovo-pažitkový dip: Zakysanou smetanu dáme do misky, přidáme olej a vyšleháme dohladka. Přidáme drcený česnek, najemno nasekanou pažitku a dle chuti sůl s pepřem. Podáváme s opečenou krkovičkou, brambory a oblíbeným salátem.
Snažíte se jíst zdravě bez zbytečných tuků, ale chutě na sladké vás honí neustále? Tento dezert si můžete dopřát třeba každý den naprosto bez výčitek! Kromě toho, že neobsahuje žádné zbytečné kalorie, je také plný bílkovin a nutričně vyvážený, takže se hodí jako ideální svačinka na doplnění energie. A nebo jenom jako mlsání ke kávě. Zkuste ho hned!