Zahradní party

Vyberte si z 338 receptů

21 července., 2021
Saláty

Melounový salát na slano

Salát: 1/2 oranžového melounu Galia, 100 g šunky (nejlépe např. parmské), 1 sáček kuliček z mozzarelly Mátová zálivka: 2 lžíce citronové šťávy, 5 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, čerstvá máta
Číst dále »
21 července., 2021
Nápoje studené

Melounový nápoj s růžovým vínem

1/4 menšího vodního melounu, ledová tříšť, 2 dl růžového vína, trochu citronové šťávy
Číst dále »
20 července., 2021
Polévky teplé

Melounová polévka se šunkou

1 medový meloun (o váze asi 300 g), 3 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 dl bílého vína, 1 hrnek vody nebo vývaru, sůl, mletý pepř, 100 g šunky (nejlépe se hodí parmská šunka, ale může být i vepřová šunka od kosti)
Číst dále »
20 července., 2021
Předkrmy a lehká jídla

Meloun s balkánským sýrem

1/4 menšího melounu, 200 g balkánského sýra (doporučujeme náš balkánský sýr Ranko), zelená petrželka a čerstvá máta, trochu olivového oleje, šťáva z 1/2 limetky
Číst dále »
20 července., 2021
Předkrmy a lehká jídla

Meloun se šunkou Prosciutto

1/2 ks malého melounu Galia, 100 g šunky Prosciutto, listy salátu rukola
Číst dále »
5 července., 2021
Moučníky nepečené

Horké maliny s hořickými trubičkami

Na pánvi rozpustíme máslo a k němu přidáme krystalový a vanilkový cukr. Ztlumíme plamen a zvolna mícháme, dokud cukr nezačne karamelizovat. Vytvoříme světle hnědý karamel, který zastříkneme trochou citronové šťávy. Promícháme a přidáme maliny. Maliny necháme ohřát (podle chuti je můžeme nechat i rozvařit) a nakonec k nim nalijeme griotku. Do průhledných sklenic nalámeme větší část hořických trubiček a proložíme je vanilkovou zmrzlinu. Podle chuti ozdobíme našlehanou šlehačkou a celými malinami. Završíme oplatkou, čokoládou a zapíchnutými hořickými trubičkami. Ihned podáváme.
Číst dále »

Grilované makrely

3 celé makrely, 4 stroužky česneku, 1 lžíčka mleté sladké papriky, 1 lžička mleté pálivé papriky, 6 lžic olivového oleje, sůl, mletý pepř, 2 lžíce sezamových semínek, olej (na potření mřížky grilu)
Číst dále »
10 června., 2021
Omáčky a dresinky

Avokádová omáčka Guacamole

Avokáda rozkrojíme a vyndáme pecky. Dužinu vydlabeme a vidličkou ji rozmačkáme v misce. Přidáme nadrobno pokrájená rajčata, najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek s nasekanou chilli papričkou. Podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Podáváme buď s čerstvým pečivem nebo s mexickými brambůrky tortilla chips. Poznámka: Guacamole (čteme kvakamole) je populární mexický pokrm, který přinesli světové kuchyni Aztékové. Ti uměli tuto zelenou omáčku plnou vitaminů připravit z avokáda, cibule a rajčat již okolo roku 291 před n. l.
Číst dále »
3 června., 2021
Nápoje teplé

Čaj z čerstvé máty

1 svazek čerstvé máty, 1 l vody, 1 chemicky neošetřený (bio) citron či limetka, med nebo třtinový cukr Čerstvou mátu opereme pod vodou a osušíme jemně utěrkou. Vložíme ji do konvice nebo džbánu a zalijeme vroucí vodou. Necháme 5 minut vylouhovat a poté přidáme na kolečka nakrájený citron či limetku (nemáme-li chemicky neošetřené ovoce, vymačkáme jen šťávu a nalijeme ji do čaje). Mátový čaj osladíme medem nebo třtinovým cukrem a ihned podáváme.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky