Zahradní party

Vyberte si z 339 receptů

21 ledna., 2022
Moučníky nepečené

Čokoládové preclíčky s mořskou solí

Sladko slaná kombinace je v poslední době velmi oblíbená a tyto jednoduché preclíčky jsou toho důkazem. Za pár minut vykouzlíte naprosto skvělý snack, který z misky zmizí dřív, než se nadějete!
Číst dále »
30 prosince., 2021
Předkrmy a lehká jídla

Hermelínová pomazánka v chlebu

Hledáte nějakou skvělou pomazánku na silvestrovskou oslavu? Vyzkoušejte tuto hermelínovou v bochníčku, kdy si každý podle libosti ulamuje chléb a nabírá si na něj pomazánku.
Číst dále »
24 listopadu., 2021
Saláty

Korejský salát Kimchi

Tento tradiční korejský pokrm z fermentovaného čínského zelí s chilli a dalšími přísadami má velmi mnoho variant a dělá se nejen v Koreji. V korejské kuchyni se však podává téměř ke každému jídlu.
Číst dále »
23 listopadu., 2021
Saláty

Barevný salát z pekingského zelí

asi 400 g pekingského zelí, 2 mrkve, 2 jablka, 100 g kukuřice (rozmrazené či z konzervy), 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, chilli (podle chuti)
Číst dále »
4 listopadu., 2021
Ryby a mořské plody

Krevety na víně a česneku

400 g mražených loupaných krevet, 5 stroužků česneku, 4 lžíce olivového oleje, trochu mletého chilli, 1 dl bílého vína, sůl, bílý pepř, šťáva z 1/2 citronu, trochu zelené petrželky
Číst dále »
1 listopadu., 2021
Saláty

Salát se sýrem a hroznovým vínem

směs zelených salátů (ledový salát, rukola apod.) – asi 200 g, 2 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů, trs modrého a bílého hroznového vína (dohromady asi 300 g), 100 g nivy, 100 g hermelínu, 3 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce olivového oleje, 2 lžíce vinného octa, sůl, mletý pepř
Číst dále »
20 října., 2021
Vepřové maso

Vepřové ramínko na česneku a rozmarýnu

Vepřové ramínko očistíme, ze všech stran ho osolíme a trochu opepříme hrubě mletým pepřem. V kastrolu si rozpálíme olej a ramínko na něm opečeme ze všech stran dozlatova. Maso vyjmeme a ve zbylém oleji opečeme i oloupané celé stroužky česneku a kousky oloupané cibule. Zalijeme je červeným vínem a víno necháme vyvařit. Poté do kastrolu vrátíme maso a přidáme zeleninový vývar s nadrobno posekaným rozmarýnem a medem. Přikryjeme pokličkou a při mírném plameni dusíme doměkka (bude to trvat asi 2 a 1/2 hodiny). Na závěr omáčku zjemníme kouskem másla. Podáváme například s pečenými pikantními brambory. Poznámka: Recept na pečené pikantní brambory naleznete ZDE
Číst dále »
20 října., 2021
Omáčky a dresinky

Domácí chilli omáčka s česnekem

12 ks chilli papriček, 6 stroužků česneku, 1 lžičku soli, 1 rajčatový protlak, 1 hrnek krystalového cukru, několik lžic vody, 1 lžíci vinného octa, 1 lžíci sojové omáčky a šťávu z 1 citronu
Číst dále »
15 října., 2021
Přílohy

Česneková bageta

Bagetu rozkrájíme na plátky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem a jemně pokapeme olivovým olejem. Poté každý plátek potřeme česnekem rozetřeným se solí a nasekanými bylinkami. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 180° Celsia asi na 10 minut. Dozlatova upečené česnekové bagety posypeme bílým pepřem a malinko zakápneme rozehřátým máslem. Podáváme například k různým polévkám nebo paštikám.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky