Večeře

Vyberte si z 542 receptů

23 listopadu., 2021
Saláty

Barevný salát z pekingského zelí

asi 400 g pekingského zelí, 2 mrkve, 2 jablka, 100 g kukuřice (rozmrazené či z konzervy), 2 lžíce jablečného octa, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, chilli (podle chuti)
Číst dále »
22 listopadu., 2021
Vepřové maso

Pečené vepřové koleno se zelím

Vepřové koleno: 1 vepřové koleno, 1 a ½ l vody, 3 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 10 kuliček černého pepře, sůl, 6 stroužků česneku, 2 jablka, 2 dl piva Dušené zelí: 1 sáček kysaného zelí, hrnek vody, 1 lžíce kmínu, 2 kuličky nového koření, 1 bobkový list, 4 kuličky černého pepře, kousek sádla, 1 velká cibule, sůl, cukr
Číst dále »
1 listopadu., 2021
Drůbež

Kohout (nebo kuře) na víně

1 kohoutek (nebo 1 kuře), olej na smažení (např. řepkový olej Varoma), 2 cibule, 1 mrkev, špetka cukru, 0,3 l slepičího vývaru, 0,6 l suchého červeného vína (vyzkoušejte víno Árie), sůl, mletý pepř, čerstvé bylinky (např. šalvěj, tymián, rozmarýn), trochu olivového oleje, 150 g žampiónů, 4 stroužky česneku
Číst dále »
20 října., 2021
Omáčky a dresinky

Domácí chilli omáčka s česnekem

12 ks chilli papriček, 6 stroužků česneku, 1 lžičku soli, 1 rajčatový protlak, 1 hrnek krystalového cukru, několik lžic vody, 1 lžíci vinného octa, 1 lžíci sojové omáčky a šťávu z 1 citronu
Číst dále »
20 října., 2021
Zvěřina a ostatní maso

Králík na česneku

1 králík, 2 cibule, 10 stroužků česneku, 100 g sádla, 1 lžička celého kmínu, sůl
Číst dále »
19 října., 2021
Omáčky a dresinky

Česneková omáčka k masu

Cibuli oloupeme a pokrájíme nadrobno. Na rozehřátém oleji ji osmahneme a po chvíli přidáme i najemno nasekaný česnek. Chvilku opékáme, poté zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Tu zalijeme studeným vývarem (raději po částech a za stálého míchání). Přihodíme kuličky pepře a nového koření a necháme povařit. Koření vyndáme, omáčku rozmixujeme ručním mixerem a zjemníme smetanou. Podle chuti osolíme a podáváme například k vařenému nebo uzenému masu.
Číst dále »
15 října., 2021
Přílohy

Česneková bageta

Bagetu rozkrájíme na plátky, které dáme na plech vyložený pečicím papírem a jemně pokapeme olivovým olejem. Poté každý plátek potřeme česnekem rozetřeným se solí a nasekanými bylinkami. Dáme zapéct do předehřáté trouby na 180° Celsia asi na 10 minut. Dozlatova upečené česnekové bagety posypeme bílým pepřem a malinko zakápneme rozehřátým máslem. Podáváme například k různým polévkám nebo paštikám.
Číst dále »
11 října., 2021
Bezmasá jídla

Špecle se sýrem a smaženou cibulkou

400 g polohrubé mouky, špetka prášku do pečiva, 2 vejce, 120 ml mléka, 1 lžička soli, 200 g strouhaného tvrdého sýra, trochu másla, 2 větší cibule, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »

Cibulové zelí

1 kg cibule, 50 g sádla, 50 g, másla, 2 dl bílého vína, cukr, kmín, sůl, ocet
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky