Večeře

Vyberte si z 542 receptů

Kuřecí paličky ve slanině

Jak docílit toho, aby nebylo kuřecí maso po upečení nebo ogrilování suché? Jednoduše. Stačí jej nejprve naložit do marinády a poté péct spolu s plátkem slaniny. Maso zůstane šťavnaté, chuť bude úžasná a vy se budete rozplývat blahem. Na kuřecí paličky ve slanině budeme potřebovat: 8 kuřecích paliček, 6 lžic olivového oleje, 3 stroužky česneku, trochu čerstvého či sušeného rozmarýnu, sůl a čerstvě mletý pepř, 8 silnějších plátků slaniny a kousek másla.
Číst dále »

Cizrnové placičky Falafel

400 g cizrny (doporučujeme naši značku Varoma), 4 stroužky česneku, 1 menší cibule, sůl a mletý pepř, 2 lžičky římského kmínu, 2 lžičky mletého koriandru, svazek zelené petrželky, olej na smažení
Číst dále »
11 ledna., 2024
Bramborové pokrmy

Zapečené noky s rajčatovou omáčkou

Udělat dobré zapečené noky není úplně tak jednoduché, ale s našimi předpřipravenými vám to půjde jedna báseň. Navíc rajčata se slaninou a česnekem jim dodají opravdu výtečnou chuť! Rozhodně vyzkoušejte… Připravíme si: 500 g bramborových noků (doporučujeme naše bramborové gnocchi Varoma), 4 lžíce olivového oleje, 1 cibuli, 200 g slaniny, 4 stroužky česneku, 1 plechovku krájených konzervovaných rajčat, sůl, mletý pepř, bylinky (skvělé je oregano) a 200 g tvrdého sýra (např. Emmentaller COOP Premium).
Číst dále »

Šafránová rýže s kuřetem

cca 12 nitek šafránu, 6 lžic teplé vody, 8 lžic olivového oleje, 600 g kuřecího masa, 2 červené cibule, 1 řapíkatý celer, 3 stroužky česneku, 4 snítky čerstvého tymiánu (případně trochu sušeného), šťáva z 1 citronu, 1 dl bílého vína, 4 dl drůbežího vývaru, 250 g rýže, sůl, čerstvě drcený černý pepř, čerstvá chilli paprička (podle chuti)
Číst dále »
9 ledna., 2024
Polévky teplé

Dýňová polévka se zázvorem

1 kg očištěné dužiny z dýně, 2 rajčata, 2 lžíce másla, 1 cibule, 4 stroužky česneku, kousek čerstvého zázvoru, 1 lžíce kari, 1 l kuřecího nebo zeleninového vývaru, 150 ml smetany na šlehání, sůl, mletý pepř, citronová šťáva, trochu cukru, pražená a osolená dýňová semínka (nemusí být)
Číst dále »
9 ledna., 2024
Polévky teplé

Květáková polévka s nivou a opraženou slaninou

1 malý květák, 2 brambory, 1 kostka zeleninového bujónu, 2 lžíce másla, sůl, drcený černý pepř, kousek muškátového oříšku, 150 g slaniny, 150 g nivy, bílá bagetka
Číst dále »
20 prosince., 2023
Bramborové pokrmy

Rychlý bramborový salát

1/2 kg vařených brambor ve slupce, 1 zeleninová směs do bramborového salátu, 3 natvrdo uvařená vejce, 200 g kvalitní šunky, 4 lžíce majonézy, plnotučná hořčice, sůl, pepř
Číst dále »
18 prosince., 2023
Ryby a mořské plody

Smažený kapr s česnekem

1 očištěný kapr (rozdělený na podkovy), 3 stroužky česneku, sůl, mletý bílý pepř, trochu drceného kmínu, hladká mouka, 2 vejce, strouhanka, olej a máslo na smažení, 1 citron, zelená petrželka na ozdobu
Číst dále »

Květáková rýže

Květák může sloužit jako výborná příloha, ale i jako hlavní chod v podobě rýže. Vizuálně připomíná možná spíše kus-kus, chuť vás každopádně nadchne. Květákovou rýži můžete smíchat se zeleninou, přidáte kousek masa či rybu a během chviličky máte rychlé, nízkokalorické, přesto nutričně vyvážené jídlo. Na květákovou rýží budeme potřebovat: 1 střední květák, 3 lžíce oleje, 3 lžíce vody (nebo bílého vína), 1 menší šalotku, sůl, pepř a špetku muškátového oříšku.
Číst dále »

Vyhledávání receptů

Rubriky