Večeře

Vyberte si z 491 receptů

Srpen 18., 2017
Bezmasá jídla

Cuketová nádivka

400 g cukety, 200 g tvrdého sýru, 1 hrnek hrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 1/2 hrnku oleje, 4 celá vejce, 2 lžičky soli, 2 stroužky česneku, majoránka, petrželka, špetka strouhaného muškátového oříšku
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 17., 2017
Drůbež

Kuřecí prsa plněná tvarůžky

4 kuřecí prsíčka, 1 balení (100 g) olomouckých tvarůžků, sůl, mletý pepř, 4 lžíce oleje na smažení, 1/2 l černého piva, 1 cibule
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 17., 2017
Zeleninová jídla

Cuketové placičky

Cuketu oloupeme a nastrouháme ji na hrubo. Cuketu osolíme a necháme ji čtvrt hodiny stát, aby pustila šťávu. Poté šťávu slijeme, cuketu trochu vymačkáme (abychom zcela odstranili vodu), směs zaprášíme hladkou moukou a strouhankou, lehce osolíme a podle chuti opepříme. Vše promícháme spolu s vejci a prolisovaným česnekem. Na rozpálenou pánev tvarujeme tenké placičky, které opékáme po obou stranách na trošce oleje dozlatova. Cuketové placičky podáváme samotné nebo například s vařenými brambory.
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 17., 2017
Těstoviny

Těstoviny s cuketou

Cukety nakrájíme na kolečka a červenou papriku na malé kostičky. Cukety s paprikou osmažíme na olivovém oleji a chvíli podusíme (cukety pustí vlastní šťávu). Mezitím si uvaříme těstoviny podle návodu na obale, uvařené na skus je scedíme a vmícháme do pánve s cuketami. Podle chuti a možností přidáme konzervovaný chřest. Ochutíme solí a pepřem, vmícháme strouhaný sýr a servírujeme na talíře. Na závěr posypeme posekanou zelenou petrželkou a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 14., 2017
Moučníky pečené

Limetkový koláč s tvarohem

Těsto: 200 g máslových sušenek (např. BeBe), 100 g změklého másla (např. máslo Ranko) Náplň: 4 kostky měkkého tvarohu (doporučujeme např. polotučný tvaroh Ranko), 140 g krupicového cukru, 5 vajec (bíky a žloutky zvlášť), trošku soli, 2 chemicky neošetřené (bio) limetky
Číst dále »
0 komentářů
Srpen 9., 2017
Přílohy

Cuketový chléb

1 zelená cuketa (o váze asi 1/2 kg), 3 hrnky hladké mouky, 2 lžičky kypřicího prášku do pečiva, 1/4 lžičky jedlé sody, 2 lžičky mleté skořice, 1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku, 3 vejce, 1 a 1/2 hrnku krupicového cukru, 3/4 hrnku olivového oleje, pár kapek vanilkového aroma, 1 hrnek sekaných vlašských ořechů, máslo na vymazání formy, hrubá mouka na vysypání formy
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 31., 2017
Těstoviny

Špagety se sušenými rajčaty

Přivedeme k varu větší množství osolené vody na špagety a uvaříme je podle návodu na obalu. Sušená rajčata vyndáme ze skleničky (olej z nich necháme stranou) a pokrájíme je na menší kousky. Mezitím si na slitém oleji z naložených rajčat opečeme plátky česneku a po chvíli přidáme i krevety. Přilijeme bílé víno a asi 10 minut povaříme. Poté osolíme, opepříme a přidáme špagety uvařené al dente. Vše jemně promícháme. (Směs nesmí být suchá, proto v případě potřeby přidáme ještě trošku vody!) Servírujeme na talíře, kde posypeme pokrájenými čerstvými cherry rajčátky a zelenými bylinkami. Ihned podáváme. Poznámka: Sušená nakládaná rajčata si můžeme připravit i doma – recept na ně naleznete ZDE
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 31., 2017
Saláty

Těstovinový salát s mozzarellou

300 g těstovin – vyzkoušejte např. naše Farfalle COOP Premium (ve tvaru motýlků), 200 g čerstvého nebo mraženého hrášku, svazek ředkviček, kousek okurky hadovky, 1 červená paprika, asi 10 malých žlutých rajčátek, 4 mladé jarní cibulky, 1 sklenice sušených rajčat v oleji, 200 g mozzarelly, 2 stroužky česneku, 3 lžíce bílého vinného octa, sůl, mletý pepř, zelené bylinky (petrželka nebo libeček)
Číst dále »
0 komentářů

Zapečené lilky s mozzarellou

1 středně velký lilek (baklažán), sůl, 6 větších rajčat, 4 lžíce olivového oleje, čerstvě mletý pepř, 200 g mozzarelly, čerstvá bazalka na ozdobu (nemusí být)
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky