Večeře

Vyberte si z 473 receptů

Leden 18., 2017
Drůbež

Kuřecí špalíčky s hořčicovou omáčkou

5 ks kuřecích prsou, 2 ks vajec, hladká mouka, kukuřičné lupínky, olej na smažení, sůl, pepř, koření na kuře, hořčice, kečup, sojová omáčka, chilli
Číst dále »
0 komentářů

Skořicové batáty

Přinášíme vám přílohu nabitou vitamíny a zajímavou chutí. Skvěle se hodí k dlouho pečeným hovězím masům, nebo k drůbeži. Pojďte s námi vyzkoušet pečené batáty se skořicí a tymiánem.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 16., 2017
Polévky teplé

Boršč s masem

200 g hovězího masa, 200 g vepřového masa, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), 300 g kysaného (nebo sterilovaného) zelí, 200 g červené řepy, bobkový list, celý pepř (asi 10 kuliček), nové koření (asi 8 kuliček), 2 párky (lze použít i 1 klobásu), 1 malá konzerva rajčatového protlaku, ocet, sůl, 1 kelímek kysané smetany (nemusí být)
Číst dále »
2 komentáře
Leden 12., 2017
Polévky teplé

Hrášková polévka se špenátem a mátou

Máte rádi hráškovou polévku? Její příprava je snadná a rozhodně ji lze zařadit do zdravého stravování. Pokud chcete ale vyzkoušet malou změnu, přidejte špenát, mátu a posunete její chuť opět na jinou úroveň!
Číst dále »
0 komentářů
Leden 10., 2017
Polévky teplé

Pikantní rajčatová polévka

V kastrolu si na olivovém oleji osmahneme nejprve pokrájenou cibuli a po asi 3 minutách smažení přidáme nasekaný česnek s chilli papričkou. Po další minutě přilijeme rajčata z plechovky (včetně nálevu) a zalijeme vodou nebo vývarem. Vaříme asi 10 minut, poté rozmixujeme tyčovým mixerem. Dochutíme solí, mletým pepřem a trochou cukru. Nalijeme na talíře, přelijeme trochou kokosového mléka a podle možností ozdobíme zelenou petrželkou nebo čerstvou bazalkou. Ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 10., 2017
Těstoviny

Těstoviny se slaninou a kapustou

Těstoviny si uvaříme v osolené vodě, přičemž na dvě zbývající minuty přidáme omytou, očištěnou a pokrájenou kapustu. Po uvaření těstoviny s kapustou slijeme a zakápneme olivovým olejem. Slaninu nakrájíme na plátky a dokřupava ji na pánvi bez tuku opražíme. Do větší mísy vložíme těstoviny s kapustou, přidáme opraženou slaninu a vše zlehka promícháme. Přesypeme jemně nastrouhaným parmazánem a ihned podáváme.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 10., 2017
Polévky teplé

Pivní polévka

6 až 8 silnějších plátků staršího tmavého chleba, 500 ml piva, 1 menší cibule, 2 stroužky česneku, 1 lžíce sádla nebo másla, 1 l hovězího vývaru, sůl, pepř, kmín, 3 vejce, čerstvá petrželka
Číst dále »
0 komentářů
Leden 10., 2017
Zeleninová jídla

Glazovaná karotka

Karotky dáme do vody (vody má být tolik, aby byly přesně zakryté) a přidáme k nim máslo, cukr a bílé víno. Přivedeme k varu a za občasného míchání necháme povařit asi 10 minut. Voda se za tu dobu odpaří a na karotkách zůstane vrstva máslového karamelu. Na závěr dochutíme solí, citronovou šťávou a posypeme nasekanými bylinkami. Glazované karotky podáváme například k pečenému masu a bramborové kaši. Poznámka: Víte, co je to glazování? Je to vlastně potírání povrchu některých potravin tekutinou, která má za účel dodat jim lesklý vzhled. Obvykle se potírá vajíčkem, mlékem nebo medem.
Číst dále »
0 komentářů
Leden 9., 2017
Polévky teplé

Klasická česnečka

Česnek, cibuli i brambory oloupeme. Sádlo rozpustíme v kastrolu a nejprve na něm orestujeme pokrájenou cibuli a po chvíli i nadrobno nasekaný česnek. Přidáme na kostičky nakrájené uzené maso a brambory a asi po 5 minutách restování zalijeme vývarem. Vaříme do změknutí brambor (asi 15 minut). Na závěr osolíme a okořeníme majoránkou. Před podáváním přidáme nahrubo nastrouhaný tvrdý sýr a osmažené kostičky chleba.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky