Vepřové maso

Vyberte si z 24 receptů

Říjen 8., 2018
Vepřové maso

Uzené vepřové se zelím

cca 1 a 1/2 kg uzeného vepřového masa, 1 sklenka vody, 1 sklenka světlého piva, 4 stroužky česneku, 5 kuliček nového koření, 5 bobkových listů, 2 lžíce krupicového cukru, 1 lžíce vinného octa, 1 sáček kysaného zelí, 1 lžíce kmínu, 1 lžička soli, 2 cibule
Číst dále »
0 komentářů
Říjen 1., 2018
Vepřové maso

Ledvinky s ledovým salátem

Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody (případně zbylý tuk) a přes noc je namočíme do mléka. Druhý den je propláchneme, nakrájíme na kousky, dvakrát až třikrát je povaříme – vždy v čisté vodě. Nakonec opět dobře propláchneme studenou vodou. Poté si v kastrolu na rozpáleném sádle lehce osmahneme pokrájenou cibuli se slaninou, přidáme připravené ledvinky a vše chvíli mícháme a smažíme. Poté zalijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka (minimálně 20 minut). Měkké ledvinky osolíme, opepříme a ochutíme troškou citronové šťávy. Na talíře natrháme omytý a osušený ledový salát, naaranžujeme na něj horké ledvinky (včetně opečené slaniny) a posypeme strouhaným sýrem. Ihned podáváme – například s čerstvým chlebem.
Číst dále »
0 komentářů
Červenec 20., 2018
Vepřové maso

Marinovaná a grilovaná vepřová žebírka

1 a 1/2 kg uzených vepřových žebírek, šťáva z 1/2 citronu, trochu drceného chilli, 1 a 1/2 dl červeného vína, 1 a 1/2 dl olivového oleje, 5 lžic sojové omáčky, 6 stroužků česneku, 3 menší cibule, několik snítek čerstvého rozmarýnu
Číst dále »
0 komentářů

Grilovaná krkovička v pivní marinádě

Maso zlehka naklepejte, z obou stran mírně osolte, opepřete a potřete rozmělněným česnekem. Udělejte marinádu: Máslo rozehřejte na pánvi s vyšším okrajem, přilijte pivo, promíchejte a sejměte z ohně. Vmíchejte kmín, zázvor i nasekanou majoránku. Poté do marinády naložte maso a nechte přes noc v chladu. Před grilováním maso vyjměte z chladničky a nechte dojít do pokojové teploty. Plátky grilujte asi 6–7 minut a poté je otočte. Během grilování potírejte zbylou marinádou. Podávejte s česnekovopažitkovým dipem, opečenými brambory či salátem. Česnekovopažitkový dip Zakysanou smetanu dejte do misky, přidejte olej a vyšlehejte dohladka. Přidejte drcený česnek, najemno naseknou pažitku a dle chuti osolte a opepřete. Před podáváním vychlaďte. Tip: Aby omáčka dokonale pokryla každý kousek masa, můžete marinádu nalít do sáčku, vložit do něj maso, zauzlovat a balíček protřepat a promnout. K šťavnaté krkovičce se skvěle hodí vychlazená Coca-Cola.
Číst dále »
0 komentářů

Vepřová kotleta a hranolky na grilu

Kotlety: 4 vepřové kotlety, sůl, mletý pepř, 1 dl bílého vína, 1 lžíce tekutého medu, 1 lžíce sojové omáčky, 6 lžic olivového oleje, 1 lžíce hořčice, 3 stroužky česneku, 1 lžíce nasekané zelené petrželky Hranolky: 4 brambory, sůl, 4 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
Červen 15., 2018
Vepřové maso

Pikantní vepřová panenka

800 g vepřové panenky, 150 g kvalitní anglické slaniny, 3 sušená rajčata naložená v olivovém oleji, ½ lžičky drcených chilli papriček, 1 větší stroužek česneku, drcený barevný pepř, sůl, 1 lžíce olivového oleje
Číst dále »
0 komentářů
Červen 15., 2018
Vepřové maso

Marinovaná a pečená vepřová žebírka

1 kg vepřových žebírek (nejlepší jsou uzená), 150 g rajského protlaku, 2 lžíce olivového oleje, 2 lžíce medu, 4 stroužky česneku, sůl, pár kapek tabasca
Číst dále »
0 komentářů
Duben 26., 2018
Vepřové maso

Vepřová panenka s žampiony

500 g vepřové panenky, sůl, pepř, trochu hladké mouky, 5 lžic olivového oleje, 30 g másla, 2 cibule, 1/2 cukety, 2 dl bílého vína, 150 g žampionů, 1 lžíce cukru, 1,5 dl sladké smetany, bylinky (šalvěj, saturejka, petrželka apod.)
Číst dále »
1 komentář
Prosinec 29., 2017
Vepřové maso

Silvestrovské ovarové koleno s křenem

Před každou oslavou, kde budeme holdovat alkoholu, bychom si měli dát něco tučného či mastného, aby ranní kocoviny nebyly tak strašné. Ovarové koleno je přesně to, co by každý měl snís pokud se chystá na silvestrovskou oslavu. Pojďme tedy na jeho přípravu.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky