Valentýn

Vyberte si z 78 receptů

1 srpna., 2016

Ledové frappé

Pokud si v teplém počasí rádi dopřejete vychlazenou ledovou kávu, ale nejste příliš velkými milovníky kávy se zmrzlinou, frappé pro vás bude tím pravým!
Číst dále »
0 komentářů
4 dubna., 2016
Pomazánky

Pěna z kuřecích jater

Asi patnáct kousků kuřecích jater, sůl, pepř, několik lístků jemně nasekané petržele a šalotky, 60 g másla (na osmažení slaniny), 60 g tučné vepřové slaniny, 120 až 150 g změklého másla, 1 dl mírně našlehané smetany
Číst dále »
0 komentářů
16 března., 2016
Moučníky pečené

Tvarohový koláč (cheesecake) z lučiny

Korpus: 200 g máslových sušenek (např. BeBe), 100 g másla Náplň: 500 g lučiny, 1/2 hrnku krupicového cukru, 2 vanilkové cukry, 4 vejce Dále: kandované višně (včetně sirupu) popř. jiné oblíbené ovoce
Číst dále »
0 komentářů
8 ledna., 2016
Moučníky pečené

Citronový koláč

Těsto: 250 g hladké mouky, 30 g krystalového cukru, 60 g moučkového cukru, 30 g najemno namletých mandlí, trochu soli, 150 g másla, 1 vejce
Číst dále »
1 komentář

Paella (rizoto s mořskými plody)

Máme-li mražené mořské plody a loupané krevety, necháme je nejprve povolit a rozmrazenou vodu z nich poté slijeme. V hluboké pánvi si mezitím rozehřejeme olivový olej, vhodíme na něj najemno pokrájenou cibuli a po chvíli přisypeme rýži. Asi 3 minuty mícháme a opékáme, na závěr přihodíme i nakrájená rajčata s nasekaným česnekem. Zalijeme trochou vývaru, přidáme koření Paella, promícháme a vývar necháme vsáknout. Poté vývar přiléváme po sběračkách, přičemž rýži mícháme a tekutinu necháváme vždy vyvařit. Takto pokračujeme asi 10 minut, poté přidáme mořské plody s krevetami a vaříme do té doby, než bude rýže uvařená na skus (zhruba dalších 10 minut) a mořské plody s krevetami měkké (krevety zrůžoví). Na závěr podle chuti dosolíme a pokapeme citronovou nebo limetkovou šťávou. Ozdobíme zelenou petrželkou a ihned podáváme. Poznámka: Paella je španělské jídlo z rýže, které pochází z Valencie. Původně se jednalo o jedno z nejchudších jídel pro rybáře.
Číst dále »
0 komentářů

Kandované třešně (višně)

Třešně nebo višně opatrně vypeckujeme. Z kůry citronu odřízneme bílou vrstvu a nakrájíme ji na malé kousky. Do hrnce s tlustým dnem nasypeme cukr, nalijeme med a dodáme vodu. Vše svaříme, přihodíme vypeckované třešně s nadrobno pokrájenou citronovou kůrou a odstavíme z ohně. Necháme přes noc v ledničce. Druhý den oddělíme ovoce od šťávy, šťávu opět necháme přejít varem a opět ji nalijeme na třešně (višně). Tak to děláme celý týden. Po týdnu necháme ovoce na sítku okapat a oschnout (šťávu nevyléváme, ale po rozředění vodou pijeme). Hotové kandované třešně či višně používáme při pečení – například do bábovky nebo do vánočního cukroví.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání receptů

Rubriky