Jídla letem světem

Vyberte si z 48 článků

Vaječné pokrmy z celého světa

Po velikonocích zpravidla máme mnoho natvrdo uvařených vajíček. Poradíme vám, jak využít vaječnou nadílku tak, aby se nám o ní nezdálo ještě během letních prázdnin.
Číst dále »
0 komentářů

Portské víno od řeky Douro

Portské víno je jedním ze symbolů Portugalska známých po celém světě. Název tohoto dezertního vína s 19 až 22% alkoholu je odvozený od města Porto, kde se uskladňuje v sudech, stáčí do lahví a následně je prodáváno dále do zbytku světa.
Číst dále »
0 komentářů

Poznejte chutě francouzských vín

Pochutnáte-li si rádi na dobrém a kvalitním víně, nejsou vám jistě francouzská vína cizí. Francie je proslulou vinařskou zemí.
Číst dále »
0 komentářů

Pamatujete pivní sýr Žumbera?

Jedná se o měkký či polotvrdý sýr zrající pod mazem, který je v závislosti na délce zrání světle béžový až do oranžova. Je výborný s chlebem, máslem a cibulí, zapíjí se jak jinak než pivem. Chuť pivního sýra je poměrně řízná, gurmáni si ji však nemohou vynachválit.
Číst dále »
5 komentářů

Ochutnejte čokoládu z celého světa

S čokoládou je to jako s vínem. Kolik druhů kakaových bobů, kolik oblastí, kde se pěstují, dokonce i na jakých plantážích – tolik nejrůznějších chutí může výsledný produkt nabídnout. Dá se o nich vyprávět se stejnou láskou, s jakou sommeliéři popisují pocity, které na jazyku vyvolá víno z té které oblasti.
Číst dále »
0 komentářů

Italské výrobky COOP nyní i u nás!

V českých prodejnách COOP se nyní můžete nově setkat s vybranými italskými výrobky značky COOP. Vyzkoušejte tu nejlepší italskou kvalitu a chuť – bez toho, že byste opustili hranice naší země.
Číst dále »
0 komentářů

Crêpes jsou palačinky pro gurmány

Tuto pochoutku v určité formě již pravděpodobně doma připravovala naprostá většina z nás. Jedná se o lehké a nadýchané palačinky. Že vás na přípravě palačinek nemůže už nic překvapit? To byste se divili! Těsto na pravé francouzské crêpes (čteme “krepé”) je velice delikátní a vyžaduje dodržení několika kroků. Nicméně není se čeho obávat, zvládne je jistě každý.
Číst dále »
0 komentářů

Zvěřina na talíři

Aby nám zvěřina chutnala co nejlépe, to nezáleží jen na druhu zvěře a její úpravě, ale i na době, kdy byla zvěř ulovena, na zdraví lesní zvěře a na způsobu odležení masa před přípravou pokrmu. Přečtěte si naše tipy na samotné zpracování konkrétního masa.
Číst dále »
0 komentářů

Co se kde zvláštního jí?

Jiný kraj – jiný mrav, říká se, a u jídla to platí stoprocentně. Dali byste si také varlata grilovaných klokanů, smažené cvrčky, vařené mravence nebo třeba takové kapří ocasy? Seznamte se s velice zvláštními chutěmi a jídelníčky v různých zemích…
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky