Jídlo a vaření

Vyberte si z 176 článků

Ocet je pro zdraví i pro krásu

Buřty s cibulí, šumavské kyselo, jahodový dezert, ale také běloskvoucí koupelna, pračka bez vodního kamene, lesklé vlasy a zdravá pokožka. Že jsme splácali páté přes deváté? Není tomu tak! Všechny vyjmenované položky totiž spojuje jediné – OCET.
Číst dále »
0 komentářů

Jak se peče chleba z kvásku

Křupavý, ještě teplý a vonící po celém domě. Takový by měl být poctivý domácí chléb. Dříve jej hravě zvládla každá správná hospodyňka a rodinné recepty se předávaly jako zlato.
Číst dále »
0 komentářů

Kupujeme kvasnice

Kvasnice neboli droždí se používá ke kynutí těsta při výrobě pečiva. Dále se z něj připravuje drožďová pomazánka nebo drožďová polévka. Oproti pivovarským kvasnicím, jež jsou vedlejším produktem při výrobě piva, se u nás k výrobě pekařského droždí používá řepná melasa.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme ochucené octy

Bylinkové octy jsou vlastně ovocné octy kořeněné různými bylinkami. Jsou jemnější a lahodnější než běžně prodávaný ocet a není žádný problém si je vyrobit doma. Pojďte se tedy do nich pustit společně s námi!
Číst dále »
0 komentářů

Jak na palačinky

Přáli byste si umět vykouzlit luxusní snídani nebo dezert za pár minut? Pak určitě zvolte palačinky. Stačí pár triků, díky kterým už se nebudete nikdy rozčilovat nad nepodařeným výsledkem.
Číst dále »
0 komentářů

Kolik je hrstka, špetka či snítka?

Někdo vařit umí, jiný se to teprve učí. Proboha, co to je špetka cukru, snítka rozmarýnu? Od toho jsme tu my, abychom vás, kteří teprve vařit začínáte, provedli kulinářskými nástrahami. Nakonec zjistíte, že to není žádná věda.
Číst dále »
0 komentářů

Jídlo na podzimní výlety

Podzim je poslední možnost v roce, vzít celou rodinu a vyrazit na celý den na výlet. Přes den ještě není taková zima a do sedmi hodin večer je stále ještě vidět. Když ale chcete vzít rodinu do přírody a strávit venku celý den, je třeba myslet i na jídlo.
Číst dále »
0 komentářů

Dýňová sezona je tady

Dýně, zelenina původem z Jižní Ameriky, která má ovšem v české kuchyni stále častější zastoupení. Také jste ji již do svého jídelníčku zařadili a během sezóny vám v hrncích nepřetržitě bublá krémová dýňová polévka, anebo se této tykvovité pochoutky stále trochu obáváte?
Číst dále »
0 komentářů

Je libo houby?

Také patříte mezi vášnivé sběrače a milovníky hub, ale už dávno jste se přejedli smaženice a řízků? Hledáte nové a zajímavé recepty nebo preferujete klasiku? Pak čtěte dále a vrhněte se na přípravu neotřelých gastronomických pochoutek.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky