Jídlo a vaření

Vyberte si z 172 článků

Jak vybrat maso na grilování

Také si rádi pochutnáváte na grilovaném masu? A umíte vybrat to správné, nebo zkrátka sáhnete po tom, které vás zaujme na první pohled?
Číst dále »
0 komentářů

Děláme grilovací omáčky a marinády

Grilované maso, uzeniny a zelenina by zdaleka neměly takový úspěch, kdybychom je nejprve na tu přeměnu ze syrových potravin na propečenou lahůdku řádně nepřipravili. Pomůže nám k tomu nejrůznější koření či zelené bylinky, ze kterých si uděláme svou vlastní bylinkovou marinádu.
Číst dále »
0 komentářů

Sušíme a nakládáme rajčata

Sušená a poté naložená rajčata jsou opravdovým gurmánským zážitkem, který však nemusíme zažívat jen při návštěvě Itálie. Přečtěte si náš návod a uvidíte, jak je to se sušením a nakládáním rajčat snadné.
Číst dále »
0 komentářů

Osvěžující letní koktejly

Letní dny přímo nabádají ke skvělému ledovému osvěžení. Klasická voda s citronem už vás nudí? Připravte si společně s námi drinky, které vás příjemně ochladí a na nichž si pochutnáte. Vybrat si můžete nealkoholické limonády nebo naopak originální alkoholické koktejly, které jsou skvělé pro dlouhé letní večery s přáteli.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme nepečené dorty

Léto je období, kdy se snažíme trávit v kuchyni co nejméně času a trouba má také většinou dovolenou. Když pak máme chuť na něco sladkého, není nic jednoduššího a více osvěžujícího než rychle vytvořit nějaký nepečený, dobře vychlazený moučník.
Číst dále »
0 komentářů

Pozor na vaření v létě!

Zatímco v zimě nám obvykle nevadí trávit v kuchyni přípravou jídla poměrně dlouhý čas, v létě dáváme přednost rychlým pokrmům. Pozor však musíme dávat na infekce, kterým se v teple obzvláště daří.
Číst dále »
0 komentářů
Červen 30., 2020
Jídlo a vaření

Jak zpracovat letní ovoce?

Léto nám přináší kromě dovolených a prázdnin také bohatou nadílku ovoce. Pečeme koláče, bublaniny, vaříme ovocné knedlíky, dětem vkládáme do rukou jablko nebo hrušku, jakmile se objeví v blízkosti, ale pořád to nestačí. Co tedy s ním?
Číst dále »
0 komentářů

Když slaví tátové

Jak mohou děti poděkovat svým tatínkům za jejich velký vzor v životě? Klidně hned tuto neděli na Den otců. Možností mají přitom spoustu – od vyrobení malého přáníčka až po uvaření nějakého tátova oblíbeného jídla.
Číst dále »
0 komentářů

Jak na smažení?

Smažení sice není nejzdravějším způsobem tepelné úpravy, ale přesto v českých kuchyních stále dominuje. Jak na to, abyste si na křupavé kůrčičce nevylámali zuby?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky