Jídlo a vaření

Vyberte si z 170 článků

Děti do kuchyně patří!

Pojďme si posvítit na ty nejmenší kulináře, jimž kuchařská čepice padá do očí a kteří sotva dohlédnou na desku pracovního stolu. Ano, hádáte správně. Budeme kuchtit s dětmi. Ony totiž vaření milují!
Číst dále »
0 komentářů

Pozor na nebezpečí při vaření s dětmi

Strach o zdraví a bezpečí je nejčastějším argumentem, proč mnoho rodičů vaří bez asistence svých ratolestí. Přestože jsme zastánci vaření s dětmi, v tomto dílu seriálu se podíváme pod pokličku nebezpečí, které na ně v kuchyni číhá. Odstraňte strašáky a užijte si společně strávený čas na maximum.
Číst dále »
0 komentářů

Nůž dětem do ruky (ne)patří

Dovolujete dětem zapojovat se do vaření? A svěříte jim použití reálných nástrojů v čele s ostrým nožem? Nebo je raději vykážete do bezpečí jejich dětské kuchyňky? Objevte s námi odvahu pozvat je ke společnému vaření a připravte bezpečné prostředí pro jejich kulinářské objevy.
Číst dále »
0 komentářů

Ďábelská pochoutka – chilli papričky

Čím víc hoří jídlo v ústech, tím spíš ho nemůžeme přestat jíst. Čím to, že je pálivá chuť chilli návyková? A nemůže škodit našemu zdraví?
Číst dále »
0 komentářů

Aby se knedlíky podařily

Knedlíky patří k základním kamenům české kuchyně. Přesto si na nich nejedna hospodyňka či kuchtík vylámou zuby. A to doslova. Jak na to, aby se slavnostní nedělní krmě podařila?
Číst dále »
0 komentářů

Co s nepovedenými těstovinami?

Podařilo se vám udělat moc těstovin a teď nevíte, co s nimi? Vyhazovat do koše je nemusíte, dobytek od sousedů si na nich smlsnout taky nemusí… Poradíme vám totiž, jak je můžete využít k dalšímu vaření.
Číst dále »
0 komentářů

Jaký olej se k čemu hodí?

Na českém trhu jsou v současné době desítky různých druhů olejů. Určitě vás často láká kdejaký olej koupit a vyzkoušet. Ruku na srdce, víte, jak a kdy jaký olej použít? Nebo v tom občas plavete? Přinášíme pár rad, jak oleje správně využívat nejen v kuchyni, ale například i v kosmetice. S oleji totiž musíme nakládat rozumně. Každý se totiž nehodí ke všemu a na všechno.
Číst dále »
0 komentářů

Na jaře odlehčeme talíře!

V jarním období nám příroda přináší nejen příliv energie, ale rovněž také první čerstvé přírůstky ze zahrady. Raná zelenina, mezi kterou patří například ředkvičky, saláty, cibulka, mrkev nebo chřest, má výhodu především ve své jedinečné a svěží chuti a ohromném množství prospěšných vitamínů.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí sladkosti jako od cukráře

Máte rádi kremrole, laskonky, medové trubičky nebo třeba kokosky a vaše cukrárna má právě zavřeno či vyprodáno? To přece není žádný problém! Přinášíme vám recepty, podle kterých si tyto sladkosti vytvoříte jednoduše doma a radost z nich tak budete mít nejméně dvojnásobnou.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky