Jídlo a vaření

Vyberte si z 194 článků

Řekněte ano kozím a ovčím sýrům

Patříte k milovníkům sýru? Dopřáváte si tuto lahůdku ve všech rozmanitých podobách, nebo se řadíte mezi vyznavače klasiky? Dnes se zakousneme do kozích a ovčích lahůdek a přesvědčíme vás, že zůstávat pořád u hermelínu nebo eidamu by byla škoda.
Číst dále »
0 komentářů

Chilli je afrodiziakální i léčivé

Botanicky vzato jsou chilli papričky zalistované jako ovoce. A proto s nimi můžete kouzlit daleko víc, než si myslíte. Máme pro vás spoustu pikantních dobrot, které udělají dobrou službu vašemu zdraví. Nevěříte?
Číst dále »
0 komentářů

Jak využít divoké jarní bylinky v kuchyni

Je moc dobře, že bylinky čím dál víc nacházejí místo v pokrmech, které připravujeme. Kopřiva, medvědí česnek, pampeliška, popenec – to jsou přece přímo čarodějné přísady do jídla. Jsou plné zdravých vitamínů a minerálů, krásně voní a dodají jídlu nezaměnitelnou chuť.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme jarní saláty

Salát – to je pestrá škála chutí, která nikdy neomrzí! Jarní salát bude díky kvalitním surovinám vždy chutnat perfektně. Pusťte se spolu s námi do přípravy několika netradičních variant jarních salátů, které potěší vaše chuťové pohárky i zrakový vjem.
Číst dále »
0 komentářů

Jak si udělat domácí kefír

Věděli jste, že doma vyrobený kefír obsahuje až 10 x více probiotických organismů než kefír kupovaný, který prochází pasterizací? Navíc je jeho domácí výroba opravdu velmi jednoduchá.
Číst dále »
0 komentářů

Znáte créme brulée?

Křehká a křupavá karamelová krusta, pod kterou se skrývá sametový vanilkový krém rozplývající se na jazyku, to je créme brulée. A ačkoliv jde o dezert velmi sofistikovaný, jeho příprava je velice snadná a vytvořit si jej tak můžete i doma.
Číst dále »
0 komentářů

Jak udělat red velvet dort?

Nejste zrovna mistři cukráři, ale přesto byste se chtěli blýsknout na rodinné oslavě, na rozlučce s kolegy nebo jen tak před přáteli krásným dortem? Pokud nejste zrovna kreativní, co se pečení a zdobení dezertů týče, nevěste hlavu! Přesně pro vás přinášíme následující návod.
Číst dále »
0 komentářů

Vyrábíme cukrové krystaly

Nevíte, jak byste už doma své děti zabavili? Vyrobte si s nimi originální sladidlo. Tyto roztomilé krystaly vám vyrostou přes noc a postačí k tomu pouze několik nezbytností.
Číst dále »
0 komentářů

Vyrábíme domácí oříšková másla

Oříšková másla jsou skvělou náhradou za sladké pomazánky plné zbytečných cukrů a tuků. Jsou rychlým zdrojem energie a vlákniny. Výborné jsou jak na lívance, čerstvý chléb nebo jen tak na mlsaní lžičkou přímo ze sklenice. Vyzkoušejte hned několik druhů a vyberte si svůj oblíbený.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky