Tipy a rady

Vyberte si z 1181 článků

Nechte se unést opojnou vůní šeříku

Všude kolem nás začínají právě kvést šeříky. Jistě také znáte ty drobné kvítky různých barev – od bílé přes růžovou až po tmavě fialovou. Také milujete tu jeho krásnou vůni?
Číst dále »

Máje a polibek pod rozkvetlou třešní

První květnový den byl dříve spojen s povinnou účastí na prvomájovém průvodu s mávátky. Dnes se naštěstí v tento den navracíme k tradici stavění májek a políbení pod rozkvetlým stromem. Na toto tradiční políbení opravdu nezapomeňte – díky němu bude políbená žena či dívka příští rok krásná a přitažlivá.
Číst dále »

Pálení čarodějnic

Mnoho lidí se těší na poslední dubnový večer, kdy se sejdou u ohně, opečou buřty, něčím dobrým je zapijí a poté upálí látkovou postavu čarodějnic. Málokdo ale ví, jaké mají oslavy čarodějnic vlastně historické kořeny a jaké pověry a tradice se k tomuto datu původně vztahovaly.
Číst dále »

Umělá inteligence v naší kuchyni

Umělá inteligence (AI) se v posledních letech stává nedílnou součástí našeho každodenního života, a to dokonce i v kuchyni. Nenechte se mýlit – rozhodně se nejedná módní výstřelek. Chytré technologie nám pomohou lépe spravovat finance, eliminovat plýtvání jídlem a v neposlední řadě také ušetřit čas.
Číst dále »

Svačinky chystané (s) dětmi

To, že děti v kuchyni velice rády pomáhají, je známá věc. Ne vždy to ale je především pro rodiče velké potěšení, zvláště když po takových dětských kuchyňských hrátkách následuje většinou jen pořádný úklid.
Číst dále »

Kančí maso chutná po celý rok

Kančí maso je stále populárnější součástí jídelníčků nejen v Česku, ale i v dalších zemích. Jeho kulinářské vyžití je široké a nabízí spoustu receptů od tradičních pokrmů až po moderní gastronomické experimenty.
Číst dále »

Dáte si štrúdl, nebo raději závin?

Jaký dezert se vám vybaví, když si v kavárně objednáváte štrúdl? A co takhle závin? U prvního jmenovaného bychom hádali voňavý jablečný moučník dozdobený peřinou moučkového cukru a čerstvě našlehanou šlehačkou. Druhá varianta pak nabízí více prostoru pro fantazii. Třeba dozlatova pečený závin plněný jablky, ořechy, mákem a jinými lahodnými náplněmi…
Číst dále »

Umělá inteligence pomáhá, ale může škodit

Umělá inteligence (Artificiall intelligence – AI) v posledních letech velkou silou vtrhla do všech oborů lidské činnosti. Uniknout před ní by mohl snad jen ten, kdo uvízne na opuštěném ostrově a nevratně se mu vybije mobil.
Číst dále »

Domácí pampelišková mast

Právě nyní nastává ideální čas využít sílu pampelišek a připravit si domácí mast, která je nejen voňavá, ale především léčivá. Kdykoliv pak budeme potřebovat přírodní pomoc na suchou pokožku, pohmožděniny nebo namožené svaly, budeme vědět, kam sáhnout.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky