Tipy a rady

Vyberte si z 1190 článků

Když slaví tátové

Jak mohou děti poděkovat svým tatínkům za jejich velký vzor v životě? Klidně hned tuto neděli na Den otců. Možností mají přitom spoustu – od vyrobení malého přáníčka až po uvaření nějakého tátova oblíbeného jídla.
Číst dále »
13 června., 2025
Tipy a rady, Zahrada,

Bazén, nebo jezírko?

Je moc fajn vyběhnout v horkém létě na zahradu a ponořit se do bazénu nebo koupacího jezírka. V dnešní době jich napočítáme u rodinných domů opravdu hodně. Ti, kteří teprve takovou investici zvažují, mají někdy těžké rozhodování. Pro ně jsme připravili malou pomůcku, která jim snad usnadní rozhodování.
Číst dále »

V kuchyni s dětmi: Zdravé mlsání

Patříte mezi ty šťastné rodiče, jejichž děti baští ovoce a zeleninu s chutí a s nějakou tou čokoládkou či jinou pochoutkou se v pohodě spokojí jen občas za odměnu? Tak to máte kliku, takových šťastlivců totiž moc neznáme.
Číst dále »
11 června., 2025
Tipy a rady, Zahrada,

Jak a kam na samosběr jahod?

Když si představíme krásně červenou, zralou, čerstvě utrženou jahodu, mnohým z nás se seběhnou sliny. Po dlouhé zimě jsou prvním čerstvým ovocem, které nám příroda nabízí. Právem patří mezi nejoblíbenější a nejzdravější ovoce, které na zahrádce pěstujeme. Ale ne každý má doma zahradu s jahodovým záhonem nebo balkon, kde mu rostou v květináčích. Pokud je v blízkosti jahodová plantáž, kde jahody zrají ve velkém, můžeme si jich stejně užít do sytosti i do zásoby.
Číst dále »
10 června., 2025
Tipy a rady

Jak vybrat sluneční brýle

Možná se zrovna chystáte na nákup nových slunečních brýlí. Věděli jste, že se podle UV filtru rozdělují do pěti skupin a podle nich bychom je tedy měli vybírat?
Číst dále »

Máte rádi Hořické trubičky?

Hořické trubičky jsou tradiční český cukrářský výrobek, pocházející z malebného města Hořice v podkrkonošské oblasti. Jejich charakteristická tenká a křupavá struktura, která je navíc plněná jemným krémem, si získala oblibu po celé republice i zahraničí.
Číst dále »

Nepečené moučníky osvěží i potěší

Když se blíží teplé dny, nechce se nikomu stát u trouby. A proč taky? Sladká tečka za obědem může být lehká, svěží a přitom úplně bez pečení. Nepečené moučníky mají své kouzlo. Jsou rychlé, často se obejdou bez vážení, můžeme je dělat s dětmi a v lednici krásně ztuhnou, zatímco my si dáváme nohy nahoru.
Číst dále »

Pivní receptář

Zlatavý mok, v jehož konzumaci jsme bezkonkurenčně na prvních světových příčkách. Netřeba vás asi dlouze napínat – řeč je samozřejmě o pivě. Ovšem tentokrát si ho místo na zapití skvělého hovězího guláše do toho guláše rovnou přidáme. A nejen do něj. Klidně ho dáme i do dezertu!
Číst dále »

Vaříme s dětmi: Pokrmy na jehle

Ačkoliv se může zdát, že příprava špízu by pro děti mohla být nebezpečná, při troše opatrnosti a pod naším dozorem je to činnost, která je spolehlivě zabaví na notnou chvíli.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky