Jídla letem světem

Vyberte si z 48 článků

Slezská kuchyně

Svým způsobem je slezská kuchyně dost zajímavá směs moravské, polské, ale i německé kuchyně. Běžně známá je z řeznických pultů masen, a to hlavně slezská tlačenka, kterou si s oblibou dáváme s cibulí a octem, pořádně opepřenou a k čerstvému chlebu. Tato představa však není zdaleka tak rozmanitá jako samotná slezská kuchyně.
Číst dále »
0 komentářů

Co přineslo do naší kuchyně Mexiko

Z mexické kuchyně měla pro nás Středoevropany největší význam kukuřice, která patří k nejstarším plodinám světa. Američtí indiáni ji pěstovali jako hlavní plodinu již před 5 000 lety. Její obilky byly nalezeny v prastarých sídlištích v Mexiku, v hrobech Inků, ve stavbách Mayů a Aztéků.
Číst dále »
0 komentářů

Řecko – země silného vína a dobrého jídla

Řecká jídla jsou plná zeleniny, olivového oleje. Vždy k nim podáváme chleba. Představují vlastně ideálně sestavený pokrm obsahující všechny druhy potravin, které člověk nezbytně potřebuje: živící, sytící i ochranné. Řecká kuchyně je vůbec znamenitá a zdravá. Doklad tohoto tvrzení se zachoval i v antických sochách. Jen se na ně podívejte, jaká jsou to dokonale krásná těla zdravých lidí. Průměrný věk u mužů v Řecku je 75 let a u žen 80 let.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky