Tipy a rady

Vyberte si z 859 článků

Vyrábíme podzimní dekoraci – růže z listů

Máme tu krásný podzim, listí je barevné a všude je ho plno. Zkuste ho využít na výrobu jednoduché podzimní dekorace a vyrobte si nádhernou kytici růží z barevných listů, která vám vytvoří doma tu správnou podzimní atmosféru.
Číst dále »
0 komentářů

Vyrábíme nahřívací polštářky

Trápí vás studené končetiny, bolesti kloubů nebo svalů? Pak jsou nahřívací polštářky nepostradatelným pomocníkem. A během chvilky si je můžete vyrobit přesně podle vašich potřeb.
Číst dále »
0 komentářů

Dýňová sezona je tady

Dýně, zelenina původem z Jižní Ameriky, která má ovšem v české kuchyni stále častější zastoupení. Také jste ji již do svého jídelníčku zařadili a během sezóny vám v hrncích nepřetržitě bublá krémová dýňová polévka, anebo se této tykvovité pochoutky stále trochu obáváte?
Číst dále »
0 komentářů

Je libo houby?

Také patříte mezi vášnivé sběrače a milovníky hub, ale už dávno jste se přejedli smaženice a řízků? Hledáte nové a zajímavé recepty nebo preferujete klasiku? Pak čtěte dále a vrhněte se na přípravu neotřelých gastronomických pochoutek.
Číst dále »
0 komentářů

Mýty o houbách

O houbách toho bylo řečeno a napsáno spoustu. Knihám můžeme věřit, píší je odborníci a jsou doplněny skvělými, věrnými fotografiemi výtečných, méně dobrých a nebezpečných druhů. Poučovat se na internetu je přínosné, pokud jde o informace členů mykologických spolků nebo poraden. S laickými radami už to nemusí být tak spolehlivé. A pozor bychom si měli dávat na nejrůznější mýty, které mohou být užitečné, pokud jsou pravdivé, ale jiné nesvědčí ani nám, ani houbám.
Číst dále »
0 komentářů

Co s houbami?

Houbařská sezona nabírá na obrátkách, domů je nenosí jen ti největší houbaři, ale téměř každý, kdo projde nějakým porostem. První den z nich uděláme smaženici, druhý pak houbovku, třetí den houbové řízky. Potom ale přichází na řadu konzervování a sušení…
Číst dále »
0 komentářů

Sladké houbové pochoutky

Dalo by se říci, že houbaři do kategorie sladkých pochoutek nemají co mluvit. Houby nasladko – co to může být za jídlo? Ale my vám s našimi recepty ukážeme, že tato kombinace může být naopak velmi zajímavá a chutná. No, posuďte sami!
Číst dále »
0 komentářů

Domácí čokoládovo-kávový tělový peeling

Pojďme si vyrobit domácí peeling z kávy, kakaa a kokosového oleje. Díky tomuto domácímu tělovému peelingu šetrně odstraníte odumřelé buňky, pokožku jemně promasírujete a navrátíte jí svěží vzhled.
Číst dále »
0 komentářů
Září 11., 2020
Tipy a rady, Tradice,

13. 9. = Mezinárodní den čokolády

Podle statistik každý Čech zkonzumuje v průměru asi šest kilogramů čokolády za rok. A jak jste na tom vy? Sníte jí více nebo méně?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky