Jídla letem světem

Vyberte si z 48 článků

Což takhle dát si pirohy?

Většina z nás si myslí, že čím více na východ od českých hranic vyrazí, tím spíše ochutná vynikající pirožky. Ale ruské pirohy, francouzské briošky, americké knish či britské cornish pasty vypadají téměř stejně, chutnají téměř stejně a co víc – mají stejné základy. Které z nich ochutnáte vy?
Číst dále »
0 komentářů

Prvorepubliková kuchyně nebyla černobílá

Když se řekne prvorepubliková kuchyně, nejspíš se většině čtenářů vybaví slavnostně prostřené stoly paní továrníkové či lékárníkové. Realita je ovšem mnohem skromnější, než se z filmů pro pamětníky může zdát. Ale neznamená to, že byste si před sto lety na obědě či večeři nepochutnali.
Číst dále »
0 komentářů

Co pijí, pečou a vaří o Vánocích v zahraničí?

Myslíte, že bez smaženého kapra s oblíbeným bramborovým salátem by se náš štědrovečerní stůl neobešel? Pak se stačí vydat za hranice naší české vlasti. Vánoce v cizích krajích se totiž nesou v duchu zcela odlišných chutí.
Číst dále »
0 komentářů

Pečeme placky a placičky

Za oknem počasí, že by člověk s nákupní taškou nejraději vůbec nevycházel. V žaludku však kručí a zásoby ve spíži nenabízí nic speciálního. Je čas vyzkoušet rychlé, levné a nenáročné placky z toho, co dům dá.
Číst dále »
0 komentářů

Zkuste v létě řeckou kuchyni

Experimentujete rádi s různými mezinárodními kuchyněmi? A už jste ochutnali řeckou? Zkuste ji právě teď – v létě. Bude příjemným zpestřením…
Číst dále »
0 komentářů

Pestré vůně Jadranu

Chorvatsko je nejoblíbenější dovolenkovou destinací českých turistů. Známe ovšem opravdu dobře tamější stravovací zvyklosti, nebo spíše potvrdíme pověst cestovatelů – paštičkářů?
Číst dále »
0 komentářů

Thajská a vietnamská kuchyně

Thajská a Vietnamská kuchyně Vás zaujme okamžitě, jelikož je pestrá a exotická. Kombinuje v sobě až neuvěřitelné: sladké, pálivé a kyselé dohromady, přičemž výsledkem je vždy úžasný originál.
Číst dále »
0 komentářů

Trdlo jako pochoutka

Když se řekne trdlo (nebo také trdelník či šmetrdól), ne každému se okamžitě vybaví sladká specialita, kterou můžeme ochutnat převážně na staročeských trzích. Víte, jak tato dobrota vznikla a jak si ji můžete udělat i doma?
Číst dále »
0 komentářů

Bez salátu ani ránu

V zimě se náš jídelníček obrací k tučnějším, hutnějším a výživnějším pokrmům. Jen málokdo má chuť na šopský salát nebo vychlazené okurkové tzatziki. To neznamená, že by zelenině byla vystavená stopka. Naopak i chladné počasí nabízí zdravé chroupání.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky