Jídla letem světem

Vyberte si z 48 článků

Zvěřina na talíři

Aby nám zvěřina chutnala co nejlépe, to nezáleží jen na druhu zvěře a její úpravě, ale i na době, kdy byla zvěř ulovena, na zdraví lesní zvěře a na způsobu odležení masa před přípravou pokrmu. Přečtěte si naše tipy na samotné zpracování konkrétního masa.
Číst dále »
0 komentářů

Co se kde zvláštního jí?

Jiný kraj – jiný mrav, říká se, a u jídla to platí stoprocentně. Dali byste si také varlata grilovaných klokanů, smažené cvrčky, vařené mravence nebo třeba takové kapří ocasy? Seznamte se s velice zvláštními chutěmi a jídelníčky v různých zemích…
Číst dále »
0 komentářů
1 října., 2019
Jídla letem světem

Víte, co je frikasé?

Někdy rovněž psáno jako fricassée. Ačkoliv se na první pohled může zdát, že jde o pokrm fritovaný a velice noblesní, jedná se vlastně o klasický, léty prověřený francouzský recept, který sestává z krájeného bílého masa, vařeného nebo dušeného v bílé omáčce.
Číst dále »
2 komentáře

Co je to bujabéza?

Bouillabaisse, čteno bujabéza. Tento krkolomný název téměř připomínající kouzelnou formuli z knihy černé magie je ve skutečnosti označením pro skromný a tradiční pokrm marseillských rybářů.
Číst dále »
0 komentářů

Což takhle dát si pirohy?

Většina z nás si myslí, že čím více na východ od českých hranic vyrazí, tím spíše ochutná vynikající pirožky. Ale ruské pirohy, francouzské briošky, americké knish či britské cornish pasty vypadají téměř stejně, chutnají téměř stejně a co víc – mají stejné základy. Které z nich ochutnáte vy?
Číst dále »
0 komentářů

Prvorepubliková kuchyně nebyla černobílá

Když se řekne prvorepubliková kuchyně, nejspíš se většině čtenářů vybaví slavnostně prostřené stoly paní továrníkové či lékárníkové. Realita je ovšem mnohem skromnější, než se z filmů pro pamětníky může zdát. Ale neznamená to, že byste si před sto lety na obědě či večeři nepochutnali.
Číst dále »
0 komentářů

Opancéřovaná pochoutka: krab, humr a langusta

Mají krunýř, jako kdyby se chystali do boje. Odstrašují svým vzhledem či silnými klepety. Přesto jejich tvrdá schránka skrývá měkoučké masíčko, kterým nepohrdne žádný gurmán. Krab, humr a langusta. Co mají společného a v čem se liší? A jste si jistí, že si nepletete humra s langustou?
Číst dále »
0 komentářů

Co pijí, pečou a vaří o Vánocích v zahraničí?

Myslíte, že bez smaženého kapra s oblíbeným bramborovým salátem by se náš štědrovečerní stůl neobešel? Pak se stačí vydat za hranice naší české vlasti. Vánoce v cizích krajích se totiž nesou v duchu zcela odlišných chutí.
Číst dále »
0 komentářů

Zkuste v létě řeckou kuchyni

Experimentujete rádi s různými mezinárodními kuchyněmi? A už jste ochutnali řeckou? Zkuste ji právě teď – v létě. Bude příjemným zpestřením…
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky