Jídlo a vaření

Vyberte si z 234 článků

Bez kapra by nebyly Vánoce

České Vánoce, to je stromeček, cukroví, bramborový salát a samozřejmě kapr! Možná kupujete jednotlivé kapří porce, protože máte strach rybu vykuchat a naporcovat, ale věřte, není to žádný problém!
Číst dále »
0 komentářů

Vánoce nejsou o přejídání

Vánoce rovná se čas strávený přejídáním…Také to tak máte? O tom přeci Vánoce nejsou. Nemusíte je strávit nad plným stolem jídla. Jak se vyhnout přejídání během vánočních svátků?
Číst dále »
0 komentářů

Vánoční jídla našich babiček

Co byste řekli tomu, připravit si o letošních svátcích tradiční vánoční hodování stejně jako za časů našich babiček? Ať už si vyberete kubu, čočku, kapra namodro či načerno, prozradíme vám recepty z babiččina černého sešitu.
Číst dále »
0 komentářů

Pečeme s dětmi na Vánoce

Největší radost z Vánoc mají děti. Pro ně zdobíme celý dům do slavnostního, vybíráme nejkrásnější stromeček v celém okrese, pečlivě skrýváme dárky a vytváříme lahůdky nejroztodivnějších tvarů, chutí i vůní. Co tedy s nimi upéct letos cukroví?
Číst dále »
0 komentářů

Vánoční cukroví trochu jinak

Byť se dnes a denně snažíme zlepšovat, obměňovat a modernizovat vše kolem sebe, jsou věci, na které se zkrátka sahat nemá. A to jsou především staré dobré klasiky našich babiček, hlavně co se kuchyně týče. O vánočním cukroví nemluvě.
Číst dále »
0 komentářů

Vánoční koření od A do Z

Schválně, jaká vůně se vám vybaví, když se řeknou Vánoce? Je to svěží vůně jehličí, hutná purpura, štiplavé svařené víno, babiččiny vanilkové rohlíčky, tajuplné kadidlo při půlnoční mši? Bez kterého koření si nedovedete Vánoce představit?
Číst dále »
0 komentářů

Tipy na pečení vánočních perníčků

Ruku na srdce – dovedete si představit ty správné Vánoce bez perníčků? S jejich pečením někdo začíná už v listopadu a snad každá rodina má ten zaručeně nejlepší recept. Jakmile se však zkouší v jiné kuchyni, nepřináší takový výsledek, jaký očekáváme. S námi ale letos vedle nešlápnete!
Číst dále »
0 komentářů

Kdy péct jaké vánoční cukroví?

Pokud patříte mezi ty, kteří ctí tradici pečení vánočního cukroví, možná už to u vás doma také začíná vonět vanilkou, oříšky, medem a dalšími ingrediencemi spjatými s pečením. Kde se vzal tento zvyk a jaké druhy cukroví máte nejraději?
Číst dále »
0 komentářů

Vanilka je balzám na nervy

Vanilka. Koření, bez kterého se neobejde žádná cukrářka. Možná právě ono může za neodolatelné pokušení, které pro nás představují sladké laskominy. Už staří Aztékové znali jeho zdravotní benefity a považovali ho za prostředníka pro spojení s bohy. Jeho omamná vůně může za mnohá spojení mezi obyčejnými smrtelníky. Ne nadarmo se řadí mezi afrodiziaka.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky