Jídlo a vaření

Vyberte si z 213 článků

Kdy péct jaké vánoční cukroví?

Pokud patříte mezi ty, kteří ctí tradici pečení vánočního cukroví, možná už to u vás doma také začíná vonět vanilkou, oříšky, medem a dalšími ingrediencemi spjatými s pečením. Kde se vzal tento zvyk a jaké druhy cukroví máte nejraději?
Číst dále »
0 komentářů

Polévkové knedlíčky nemusí být jen játrové

Játrové knedlíčky spolu s hovězím vývarem tvoří jeden ze základních kamenů české kuchyně. Umíte si ovšem představit i jiné varianty kulaťoučké polévkové zavářky? Nabídneme vám dobroty, o něž se nemůžete ochudit. Protože tak jako třešnička korunuje dort, polévku zase dělají knedlíčky.
Číst dále »
0 komentářů

Polévkové tipy a rady

Uvařit dobrou polévku není až na výjimky nic těžkého. Pokud navíc znáte ty správné polévkové triky, bude to pro vás úplná brnkačka.
Číst dále »
0 komentářů

Pozor na nebezpečí při vaření s dětmi

Strach o zdraví a bezpečí je nejčastějším argumentem, proč mnoho rodičů vaří bez asistence svých ratolestí. Přestože jsme zastánci vaření s dětmi, v tomto dílu seriálu se podíváme pod pokličku nebezpečí, které na ně v kuchyni číhá. Odstraňte strašáky a užijte si společně strávený čas na maximum.
Číst dále »
0 komentářů

Nůž dětem do ruky (ne)patří

Dovolujete dětem zapojovat se do vaření? A svěříte jim použití reálných nástrojů v čele s ostrým nožem? Nebo je raději vykážete do bezpečí jejich dětské kuchyňky? Objevte s námi odvahu pozvat je ke společnému vaření a připravte bezpečné prostředí pro jejich kulinářské objevy.
Číst dále »
0 komentářů

Jak pěstovat vlastní česnek

Lidé se dělí na ty, kteří česnek milují, a na ty, kteří ho z nějakého důvodu (zdravotního, estetického) nesnášejí. My, kteří ho máme rádi, můžeme ty druhé jen litovat. Protože kromě řady velmi příznivých účinků pro naše zdraví, které v sobě česnek skrývá, se bez něj neobejdeme ani při přípravě báječných pokrmů z naší i zahraniční kuchyně.
Číst dále »
0 komentářů

Houbové žně

Sbírání hub vás baví a letos se těšíte opravdu houbovým žním? Přinesli jste si z lesa několik košů? Řízků, houbovky a smaženice jste se už všichni přejedli a teď přemýšlíte, co se zbytkem?
Číst dále »
0 komentářů

Švestkové recepty

Švestka domácí je stromem, který je v českých zahradách skutečně doma. Tahle fialová kráska v sobě pod jemnou slupkou skrývá skutečné zlato. Její sladké chuti lze těžko odolat, ať má jakoukoliv ze svých mnoha podob. Jakou jste si zamilovali vy?
Číst dále »
0 komentářů

Řekněte ano kozím a ovčím sýrům

Patříte k milovníkům sýru? Dopřáváte si tuto lahůdku ve všech rozmanitých podobách, nebo se řadíte mezi vyznavače klasiky? Dnes se zakousneme do kozích a ovčích lahůdek a přesvědčíme vás, že zůstávat pořád u hermelínu nebo eidamu by byla škoda.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky