Jídlo a vaření

Vyberte si z 213 článků

Sladké velikonoční recepty

O Velikonocích se většina z nás asi nejvíc těší na volné dny příjemně prožité podle svého – například u svátečně prostřeného stolu. Pokud máte rádi sladké, pusťte se do přípravy některého z našich sladkých velikonočních pokrmů.
Číst dále »
0 komentářů

Vyrábíme domácí oříšková másla

Oříšková másla jsou skvělou náhradou za sladké pomazánky plné zbytečných cukrů a tuků. Jsou rychlým zdrojem energie a vlákniny. Výborné jsou jak na lívance, čerstvý chléb nebo jen tak na mlsaní lžičkou přímo ze sklenice. Vyzkoušejte hned několik druhů a vyberte si svůj oblíbený.
Číst dále »
0 komentářů

Jaké známe druhy rýže?

Proč u všech všudy existuje tolik druhů rýže? Vždyť je snad úplně jedno, kterou z nich použiju do rizota! Chyba lávky! Také u rýže byste měli hledět na to, jaký pokrm chcete připravit, a podle toho zvolit ten správný typ.
Číst dále »
0 komentářů

Domácí sladkosti jako od cukráře

Máte rádi kremrole, laskonky, medové trubičky nebo třeba kokosky a vaše cukrárna má právě zavřeno či vyprodáno? To přece není žádný problém! Přinášíme vám recepty, podle kterých si tyto sladkosti vytvoříte jednoduše doma a radost z nich tak budete mít nejméně dvojnásobnou.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme domácí pizzu

Kdo by ji neznal. Voňavá, křupavá a chuťovým buňkám lahodící pizza. Sice se v českých kuchyních nezrodila, ale můžeme říci, že tady velmi rychle zdomácněla. Určitě každý má proto svůj oblíbený domácí recept, který je pro něj ten nej! A jaký je ten váš?
Číst dále »
0 komentářů

Děláme bramborové placky a bramboráky

Je libo zlatavý voňavý křupavý bramborák, nebo dáte přednost nadýchaným jemným bramborovým plackám? Dobroty za pár korun nezklamou žádného strávníka a dají se s nimi vykouzlit hotové divy. Nabízí totiž nepřeberné množství variant k přípravě i k servírování!
Číst dále »
0 komentářů

Máte rádi koblížky?

Tenhle baculatý neposeda jménem koblížek se při svém putování světem zatoulal skutečně i do těch nejodlehlejších krajů. U nás nesmí chybět nejen na masopustním stole, ale během všedních dnů po něm sáhne řada z nás jako po rychlé snídani či hříšně sladkém dezertu ke kávě.
Číst dále »
1 komentář

Odlehčený masopust

Ačkoliv by se dle slov „maso“ a „půst“ mohlo zdát, že se jedná hlavně o postní čas, doba masopustní patřila k největším oslavám roku. Kromě dlouhých oslav, svateb a tanečních zábav patří toto období především hojnému hodování.
Číst dále »
0 komentářů

Zimní polévky

Poctivá hutná polévka se stává hitem současného jídelníčku. Není složitá na přípravu, nezatíží peněženku, snědená je v cukuletu a hlavně v chladných dnech dokáže pořádně zahřát. Navíc nabízí bezpočet variant, takže se hned tak neojí. Schválně, jaká je vaše oblíbená?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky