Jídlo a vaření

Vyberte si z 204 článků

Abeceda koření

Ne každý se může poměřovat se znalostmi báby kořenářky. Přisolit a připepřit zvládne každý, ale víte, kdy v kuchyni sáhnout po římském kmínu nebo kurkumě? Přinášíme vám proto přehled voňavého koření a dochucovadel z celého světa!
Číst dále »
0 komentářů

Umíte to s kořením?

Víte, jak byste měli koření nakupovat, mlít nebo drtit a hlavně pak správně doma skladovat, aby vám vydrželo voňavé co nejdéle?
Číst dále »
0 komentářů

Tajin označuje nádobu i pokrm

Tajin (čteme tažín) je severoafrický pokrm pocházející z oblasti Maroka. Dle oblasti se ovšem můžeme setkat rovněž s pojmenováním tangia, tagine, maraq či qidra. Název je používán jak pro onen recept, tak pro samotnou nádobu, ve které se tajin připravuje.
Číst dále »
0 komentářů

Kouzlo (domácího) listového těsta

Listové těsto je snad jedno z nejznámějších a nejpoužívanějších těst vůbec. Je to skvělý pomocník každé hospodyňky. Můžeme jej použít jak na přípravu sladkých dezertů, tak i slaných pochutin.
Číst dále »
0 komentářů

Co jíme o Velikonocích?

Nejkrásnější a nejkouzelnější svátky v roce, tedy ty vánoční, jsou již dávno za námi, ale za dveřmi už netrpělivě vyčkávají svátky křesťansky nejvýznamnější – Velikonoce. Víte, co jíme který den?
Číst dále »
0 komentářů

Co se jedlo na Velikonoce?

Velikonoce se slaví již od pohanských dob jako svátek rovnodennosti. Při těchto slavnostních příležitostech se vždy podávala jídla, která lidem dávala příroda. Přinášíme vám recepty na tradiční velikonoční pokrmy jako je například zelená polévka z jarních bylinek, a to dle více než sto let staré kuchařské knihy.
Číst dále »
0 komentářů

Sladké velikonoční recepty

O Velikonocích se většina z nás asi nejvíc těší na volné dny příjemně prožité podle svého – například u svátečně prostřeného stolu. Pokud máte rádi sladké, pusťte se do přípravy některého z našich sladkých velikonočních pokrmů.
Číst dále »
0 komentářů

Vyrábíme domácí oříšková másla

Oříšková másla jsou skvělou náhradou za sladké pomazánky plné zbytečných cukrů a tuků. Jsou rychlým zdrojem energie a vlákniny. Výborné jsou jak na lívance, čerstvý chléb nebo jen tak na mlsaní lžičkou přímo ze sklenice. Vyzkoušejte hned několik druhů a vyberte si svůj oblíbený.
Číst dále »
0 komentářů

Jak využít divoké jarní bylinky v kuchyni

Je moc dobře, že bylinky čím dál víc nacházejí místo v pokrmech, které připravujeme. Kopřiva, medvědí česnek, pampeliška, popenec – to jsou přece přímo čarodějné přísady do jídla. Jsou plné zdravých vitamínů a minerálů, krásně voní a dodají jídlu nezaměnitelnou chuť.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky