Jídlo a vaření

Vyberte si z 190 článků

Co s nepovedenými těstovinami?

Podařilo se vám udělat moc těstovin a teď nevíte, co s nimi? Vyhazovat do koše je nemusíte, dobytek od sousedů si na nich smlsnout taky nemusí… Poradíme vám totiž, jak je můžete využít k dalšímu vaření.
Číst dále »
0 komentářů

Slovník těstovin

Možná jste také někdy bojovali s názvoslovím oblíbených pokrmů z těstovin. Nikdy ale není pozdě se něčemu přiučit! Naložme si pěkně na talíř porci různorodých neplněných i plněných těstovin. Tenké, tlusté, kudrnaté i rovné – jaké máte nejraději?
Číst dále »
0 komentářů

Polévkové knedlíčky nemusí být jen játrové

Játrové knedlíčky spolu s hovězím vývarem tvoří jeden ze základních kamenů české kuchyně. Umíte si ovšem představit i jiné varianty kulaťoučké polévkové zavářky? Nabídneme vám dobroty, o něž se nemůžete ochudit. Protože tak jako třešnička korunuje dort, polévku zase dělají knedlíčky.
Číst dále »
0 komentářů

Zimní polévky

Poctivá hutná polévka se stává hitem moderního jídelníčku. Není složitá na přípravu, nezatíží peněženku, snědená je v cukuletu a hlavně v zimních měsících dokáže pořádně zahřát. Navíc nabízí bezpočet variant, takže se hned tak neojí. Schválně, jaká je vaše oblíbená?
Číst dále »
0 komentářů

Na Nový rok čočku

Čočka je plodina, kterou znaly již stavitelé pyramid. Patřila k potravě nejchudších; na sever se však dovážela a byla dostupná jen vyvoleným. Ostatně i u nás patřila před lety k podpultovým záležitostem. Vozili jsme si ji z NDR, kde ji před Čechy schovávali, stejně jako my před nimi banány.
Číst dále »
0 komentářů

Silvestrovské pohoštění

Když si starý rok podává ruku s rokem novým, bývá zvykem to pořádně s přáteli a známými oslavit. A během té dlouhé noci bude určitě velký zájem o nejrůznější slané lahůdky, které příjemně pošimrají naše chuťové buňky. Podívejte se, jak jsou rozverné – stejně jako silvestrovská nálada.
Číst dále »
0 komentářů

Připravujeme silvestrovskou oslavu

Lednice plná sektu a slané zobání na Silvestra je samozřejmostí, ale chcete se opravdu blýsknout a překvapit něčím novým a netradičním? A jak si zorganizovat čas tak, abyste i přes plný pracovní proces vše do detailu doladili?
Číst dále »
0 komentářů

Bez kapra by nebyly Vánoce

České Vánoce, to je stromeček, cukroví, bramborový salát a samozřejmě kapr! Možná kupujete jednotlivé kapří porce, protože máte strach rybu vykuchat a naporcovat, ale věřte, není to žádný problém!
Číst dále »
0 komentářů

Bramborový salát 1000x jinak

Není na světě bramborový salát ten, aby se zavděčil strávníkům všem. Schválně, jaká ingredience nesmí chybět v tom vašem?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky