Jídlo a vaření

Vyberte si z 261 článků

Křupejte s Křupeto

Ke sledování filmů snad neodmyslitelně patří křupání čehokoliv slaného. Někteří z nás ujíždějí na oříšcích, jiní nedají dopustit na brambůrky a chipsy všech možných příchutí. Sály biografů ovládl popcorn a pomalu se rozšiřuje do našich domovů.
Číst dále »

Co udělat z brambor?

Ne nadarmo naši předci říkali bramborům „druhé chleby“ – byly totiž levné, dostupné a neskutečně variabilní. Z brambor se dají připravit pokrmy slané i sladké, slavnostní i obyčejně všední. A někdy i názvy jídel znějí jako kouzelná zaklínadla – kdo by si nepamatoval na sejkory, halušky nebo patenty?
Číst dále »

Děláme bramborové placky a bramboráky

Je libo zlatavý voňavý křupavý bramborák, nebo dáte přednost nadýchaným jemným bramborovým plackám? Dobroty za pár korun nezklamou žádného strávníka a dají se s nimi vykouzlit hotové divy. Nabízí totiž nepřeberné množství variant k přípravě i k servírování!
Číst dále »

Bramborové tipy a triky

Jak brambory kupovat, skladovat, kdy je loupat a jak je vařit? A proč bychom je neměli ohřívat v mikrovlnné troubě? To se dozvíte z našeho následujícího textu.
Číst dále »

Jak zužitkovat brambory

Někdy se zkrátka nedaří nanormovat potraviny tak, aby se strávníci najedli a hrnce zůstaly prázdné. Pokud nemáte domácí zvířata, která by zbytky brambor uvítala jako zpestření své krmě, poradíme vám, jak je zužitkovat.
Číst dále »

V kuchyni s dětmi: Zdravé mlsání

Patříte mezi ty šťastné rodiče, jejichž děti baští ovoce a zeleninu s chutí a s nějakou tou čokoládkou či jinou pochoutkou se v pohodě spokojí jen občas za odměnu? Tak to máte kliku, takových šťastlivců totiž moc neznáme.
Číst dále »

Start do nového dne

Všichni známe a od dětství posloucháme poučky o důležitosti kvalitní snídaně, ale každý organismus je jiný a vyžaduje něco jiného. Vytvořit proto řadu vlastních značek zaměřenou na snídaně, to není zrovna lehký úkol. Naše výrobky s logem Nový den vám ale určitě zpříjemní každý den a nemusí to být hned od samého rána.
Číst dále »

Děláme ochucené octy

Bylinkové octy jsou vlastně ovocné octy kořeněné různými bylinkami. Jsou jemnější a lahodnější než běžně prodávaný ocet a není žádný problém si je vyrobit doma. Pojďte se tedy do nich pustit společně s námi!
Číst dále »

Neobyčejná obyčejná povidla

Povidlové buchty, perník s povidly, vykládané chodské koláče. Tam všude nesmějí povidla chybět. Považujeme je většinou za ryze český (moravský) zázrak, který se v českém jazyce vyskytuje už od středověku. „Powidla“ však znají i v Polsku, na Ukrajině zas „powydlo“. Rakušané mají mezi svými top pokrmy díky naší společné historii kynuté knedlíky s povidly a mákem. V minulosti snad nebylo domácnosti, kde by se na zimu povidla nenavařila, protože představovala jeden z mála způsobů, jak dlouhodobě uchovávat ovoce.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky