Jídlo a vaření

Vyberte si z 261 článků

Jaké známe druhy rýže?

Proč u všech všudy existuje tolik druhů rýže? Vždyť je snad úplně jedno, kterou z nich použiju do rizota! Chyba lávky! Také u rýže byste měli hledět na to, jaký pokrm chcete připravit, a podle toho zvolit ten správný typ.
Číst dále »

Alchymie domácí zmrzliny

Když teploty šplhají výš a výš, je čas vytáhnout z mrazáku zbraň nejmocnější, zmrzlinu. Jen málokterý strávník odolá. Dvojnásobně to platí, pokud připravíme zmrzku domácí!
Číst dále »

Osvěž se!

V horkém počasí hledáme osvěžení v jakékoliv podobě. Co třeba překvapit své okolí chutnými a zaručeně osvěžujícími nápoji s puncem neotřelosti a originality?
Číst dále »

Levandulové recepty

Marná sláva, mezi bylinkami je levandule královnou. Ta její něžná barva všech odstínů fialové! A ta vůně! Sympatické na ní navíc je, že prý nevoní komárům a molům. K tomu má léčivé a terapeutické účinky. Nemusíme za ní až do Provence, kde jsou vyhlášená levandulová pole, vypěstovat ji můžeme velmi snadno i u nás.
Číst dále »

Prostíráme na zahradě

Teplý čas přímo svádí ke stolování na zahradě či terase. Proč si tedy neudělat jednoduchý piknik pod širým nebem? Poradíme vám, jaké si máte obstarat piknikové náčiní, co dobrého můžete podávat k jídlu a jaká jsou vůbec pravidla pro správné piknikování.
Číst dále »

Plavkový jídelníček

Léto a slunečné dni už na sebe nenechají dlouho čekat. Brzy budeme moci své tváře a těla vystavit pořádné náloži vitamínu D. S dobou odhazování teplých a zakrývajících kusů oděvů však také přichází obavy, zdali jsou naše těla po dlouhé zimě v dostatečné formě a připravena na pohledy okolí. Odpověď zní – ano a vždy!
Číst dále »

Když slaví tátové

Jak mohou děti poděkovat svým tatínkům za jejich velký vzor v životě? Klidně hned tuto neděli na Den otců. Možností mají přitom spoustu – od vyrobení malého přáníčka až po uvaření nějakého tátova oblíbeného jídla.
Číst dále »

Nepečené moučníky osvěží i potěší

Když se blíží teplé dny, nechce se nikomu stát u trouby. A proč taky? Sladká tečka za obědem může být lehká, svěží a přitom úplně bez pečení. Nepečené moučníky mají své kouzlo. Jsou rychlé, často se obejdou bez vážení, můžeme je dělat s dětmi a v lednici krásně ztuhnou, zatímco my si dáváme nohy nahoru.
Číst dále »

Pivní receptář

Zlatavý mok, v jehož konzumaci jsme bezkonkurenčně na prvních světových příčkách. Netřeba vás asi dlouze napínat – řeč je samozřejmě o pivě. Ovšem tentokrát si ho místo na zapití skvělého hovězího guláše do toho guláše rovnou přidáme. A nejen do něj. Klidně ho dáme i do dezertu!
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky