Jídlo a vaření

Vyberte si z 261 článků

Vaříme narůžovo

Ať už je jakýkoliv den, můžete si ho užít se vším všudy a klidně i narůžovo! Vyzkoušejte naše růžové menu, které vás naladí na tu správnou (romantickou) náladu.
Číst dále »

V hlavní roli tvaroh a zakysaná smetana

Vánoční kilogramy už jsme snad úspěšně shodili, několik dní jsme už dokonce neměli ani kousíček zapomenutého vánočního cukroví, a tak nás začínají honit chutě po něčem sladkém.
Číst dále »

Vaříme a pečeme z mléčných výrobků Ranko

Ať už preferujte mléko jako takové, dáváte přednost jogurtům a ochuceným mléčným dezertům, nebo raději sáhnete po kousku sýra, značka Ranko vám ve své pestré nabídce vše dopřeje.
Číst dále »

23. ledna = Mezinárodní den koláčů

23. leden je příležitostí oslavit oblíbenou sladkou i slanou pochoutku a připomenout si dlouhou historii i kulturní význam koláčů po celém světě. Koláče jsou neodmyslitelnou součástí gastronomie mnoha zemí a v tento den bychom neměli zapomenout na rozmanitost receptů, které se k nim pojí.
Číst dále »

Kynutý knedlík není žádná věda

Každá správná hospodyňka by si měla poradit s kynutým knedlíkem. Je totiž naprostou klasikou na svátečním stole a potěší nejednoho strávníka napříč věkem i společenským postavením. Jak se s tímto úkolem poprat, abyste z bitvy vzešli jako vítězové?
Číst dále »

Jak udělat kynuté těsto?

Udělat dobré kynuté těsto není zas tak velký problém, jak si většina kuchařů a kuchařek myslí. Je však zapotřebí dodržet některé zásady a pak se již těšit na různé koláče, vdolky, koblihy, záviny či šneky.
Číst dále »

Jak se peče chleba z kvásku

Křupavý, ještě teplý a vonící po celém domě. Takový by měl být poctivý domácí chléb. Dříve jej hravě zvládla každá správná hospodyňka a rodinné recepty se předávaly jako zlato.
Číst dále »

20. ledna = Mezinárodní den sýrů

Ať už patříte mezi milovníky sýra, nebo se jen rádi necháte zlákat jemnou vůní čerstvé mozzarelly či intenzivním aroma zralého hermelínu, 20. leden je ideální příležitostí, jak si tento kulinářský skvost náležitě vychutnat.
Číst dále »

Řekněte ano kozím a ovčím sýrům

Patříte k milovníkům sýru? Dopřáváte si tuto lahůdku ve všech rozmanitých podobách, nebo se řadíte mezi vyznavače klasiky? Dnes se zakousneme do kozích a ovčích lahůdek a přesvědčíme vás, že zůstávat pořád u hermelínu nebo eidamu by byla škoda.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky