Jídlo a vaření

Vyberte si z 264 článků

Tajin označuje nádobu i pokrm

Tajin (čteme tažín) je severoafrický pokrm pocházející z oblasti Maroka. Dle oblasti se ovšem můžeme setkat rovněž s pojmenováním tangia, tagine, maraq či qidra. Název je používán jak pro onen recept, tak pro samotnou nádobu, ve které se tajin připravuje.
Číst dále »

Malý atlas sýrů Ranko

Milovníci sýrů mají jistě v malíčku sýry naši privátní značky Ranko. Co však o jednotlivých druzích víme? Jaký je jejich původ, historie, kuchyňské využití? Podívali jsme se sýrům Ranko na zoubek či do rodného listu a sestavili jsme pro vás následující malý sýrový lexikon.
Číst dále »

Co připravit na Valentýna?

Ať už vás tento svátek nechává chladnými nebo jej naopak prožíváte naplno, čas od času není na škodu udělat pro sebe vzájemně něco milého. Na Valentýna nebo kdykoliv jindy.
Číst dále »

Valentýnské menu s vlastnoruční výzdobou

Potěšte a překvapte svou drahou polovičku originální tabulí na svátek všech zamilovaných. Nač si lámat hlavu nad originálními dárky, když skvělé jídlo a dobré pití potěší snad vždy a každého? A pokud si patřičně vyhrajete také s výzdobou a prostíráním, máte romantiku valentýnského večera v kapse.
Číst dále »

Láska prochází žaludkem

S plným (ne přeplněným!) žaludkem se lidé na svět dívají optimisticky a přichází s lepšími nápady. Navíc při správně zvolených ingrediencích může mít jídlo i vliv na naši lásku.
Číst dále »

Vaříme narůžovo

Ať už je jakýkoliv den, můžete si ho užít se vším všudy a klidně i narůžovo! Vyzkoušejte naše růžové menu, které vás naladí na tu správnou (romantickou) náladu.
Číst dále »

V hlavní roli tvaroh a zakysaná smetana

Vánoční kilogramy už jsme snad úspěšně shodili, několik dní jsme už dokonce neměli ani kousíček zapomenutého vánočního cukroví, a tak nás začínají honit chutě po něčem sladkém.
Číst dále »

Vaříme a pečeme z mléčných výrobků Ranko

Ať už preferujte mléko jako takové, dáváte přednost jogurtům a ochuceným mléčným dezertům, nebo raději sáhnete po kousku sýra, značka Ranko vám ve své pestré nabídce vše dopřeje.
Číst dále »

23. ledna = Mezinárodní den koláčů

23. leden je příležitostí oslavit oblíbenou sladkou i slanou pochoutku a připomenout si dlouhou historii i kulturní význam koláčů po celém světě. Koláče jsou neodmyslitelnou součástí gastronomie mnoha zemí a v tento den bychom neměli zapomenout na rozmanitost receptů, které se k nim pojí.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky