Jídlo a vaření

Vyberte si z 265 článků

Nůž dětem do ruky (ne)patří

Dovolujete dětem zapojovat se do vaření? A svěříte jim použití reálných nástrojů v čele s ostrým nožem? Nebo je raději vykážete do bezpečí jejich dětské kuchyňky? Objevte s námi odvahu pozvat je ke společnému vaření a připravte bezpečné prostředí pro jejich kulinářské objevy.
Číst dále »

Co se zbytky starého pečiva?

Pečivo patří mezi nejčastější potraviny, které nezkonzumované vyhazujeme. Přitom okoralý chleba ani gumový rohlík nemusí nutně skončit na smetišti. Pokud víme, že pečivo nestačíme spotřebovat, je vhodné ho včas zamrazit. Takto vydrží 4 až 6 měsíců a máte ho v případě potřeby vždy po ruce. Co však dělat, když už je na mrazničku pozdě?
Číst dále »

Znáte oleje ve spreji?

Pokud se nebojíte novinek, máme pro vás tip, jak si v kuchyni ulehčit práci a zároveň být šetrnější – nové oleje ve spreji COOP Premium!
Číst dále »

Dáte si štrúdl, nebo raději závin?

Jaký dezert se vám vybaví, když si v kavárně objednáváte štrúdl? A co takhle závin? U prvního jmenovaného bychom hádali voňavý jablečný moučník dozdobený peřinou moučkového cukru a čerstvě našlehanou šlehačkou. Druhá varianta pak nabízí více prostoru pro fantazii. Třeba dozlatova pečený závin plněný jablky, ořechy, mákem a jinými lahodnými náplněmi…
Číst dále »

Aby nám káva chutnala

Je mnoho způsobů přípravy kávy, mnoho rad a zaručeně správných receptů. Jak tedy připravit konkrétní typ kávy tak, aby nám chutnala jako sen? Je to jednoduché – tureckou kávu v džezvě, moka kávu v dvojité konvičce a espreso v presovači!
Číst dále »

Svačinky chystané (s) dětmi

To, že děti v kuchyni velice rády pomáhají, je známá věc. Ne vždy to ale je především pro rodiče velké potěšení, zvláště když po takových dětských kuchyňských hrátkách následuje většinou jen pořádný úklid.
Číst dále »

Kančí maso chutná po celý rok

Kančí maso je stále populárnější součástí jídelníčků nejen v Česku, ale i v dalších zemích. Jeho kulinářské vyžití je široké a nabízí spoustu receptů od tradičních pokrmů až po moderní gastronomické experimenty.
Číst dále »

Vaječné hody aneb Co s vejci po Velikonocích?

Také si marně lámete hlavu s tím, jak naložit po velikonoční koledě se záplavou vajíček? Nabízíme spoustu tipů, jak si pochutnat. A nezůstane pouze u klasické české chuti.
Číst dále »

Jíme očima

Umíte si představit modré kuře, zelenou malinovou limonádu, růžové cereálie nebo červenou housku na hamburger? A jak by vám takové pochoutky asi chutnaly? Barvy ovlivňují naše vnímání jídla víc, než si umíme či chceme připustit.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky