Pro někoho je ranní vstávání neskutečné martyrium a neustálý boj s vlastním tělem i myslí, aby začaly fungovat. Někdo vyskočí z postele s úsměvem na tváři, září optimismem a je od první minuty aktivní.
Měsíček je u nás velice rozšířená bylina. Můžeme z něj připravit odvar vhodný proti akné, štípnutí od hmyzu či proti popáleninám. Měsíček zvláčňuje a léčí pokožku. Ale to není všechno…
Když se řekne dýně, nejspíš si vybavíte velkou oranžovou bakulku jako vystřiženou z americké verze pohádky o Popelce. Ve skutečnosti je však dýňový svět plný pestrých tvarů a barev.
Dýně, zelenina původem z Jižní Ameriky, která má ovšem v české kuchyni stále častější zastoupení. Také jste ji již do svého jídelníčku zařadili a během sezóny vám v hrncích nepřetržitě bublá krémová dýňová polévka?
Podzim je poslední možnost v roce, vzít celou rodinu a vyrazit na celý den na výlet. Přes den ještě není taková zima a do sedmi hodin večer je stále ještě vidět. Když ale chcete vzít rodinu do přírody a strávit venku celý den, je třeba myslet i na jídlo.
Slovy klasika – miluji vaření s pivem, někdy jej dokonce i používám na podlévání. Češi jsou národem pivařů. Ročně se jej podle statistik vypije asi 140 lirů na osobu. Byla by tedy škoda nepozvat tento zlatavý mok do kuchyně. Kromě chuťového přínosu má totiž i další výhody.
Léto je období, kdy se snažíme trávit v kuchyni co nejméně času a trouba má také většinou dovolenou. Když pak máme chuť na něco sladkého, není nic jednoduššího a více osvěžujícího než rychle vytvořit nějaký nepečený, dobře vychlazený moučník.
Většina smrtelníků si pod pojmem grilování představí voňavou flákotu masa, křupavé klobásky nebo klasického českého buřta. Ovšem ani zdravější a odlehčená forma grilování, tedy zelenina a ovoce, vaše chuťové buňky neurazí. A místo klasického masa zkuste třeba mořské plody nebo ryby.