Jídlo a vaření

Vyberte si z 234 článků

Vánoční cukroví na poslední chvíli

Nakoupit dárky, stromeček, umýt okna, uklidit, vyzdobit, napéct. Každoroční rutina téměř každé hospodyňky. Když máte štěstí, v klidu si vše rozplánujete, abyste stíhali všechny povinnosti a mohli si užít vánoční pohodu. A vše z vašeho plánu vám vyjde. Uklizeným a nazdobeným domovem se line vůně cukroví, vánočky a jiných pochutin a vy se můžete v klidu usadit a užívat si volna. Jenže ouha!
Číst dále »
0 komentářů

Cukrářské a pekařské S.O.S.

Zatímco experimentování v kuchyni může být příjemně vzrušujícím zážitkem, cukrařina a pekařina je oborem, v němž jsou pravidla pevně daná. A snažit se je změnit není nejmoudřejší. Na co si dát pozor a jak napravit katastrofu na poslední chvíli? Poradíme vám, jak problém vyřešit.
Číst dále »
0 komentářů

Bezlepkové vánoční cukroví

Vánoční martyrium je v plném proudu a všude je cítit vanilka, skořice a perník. Také mlsně chodíte okolo a odoláváte všem sladkým pokušením? Patříte vy nebo vaši blízcí mezi ty, kteří lepek nesnesou nebo se ho cíleně zdržují? Netřeba zoufat. Lahodné rohlíčky či rumové kuličky si můžete dopřávat rovněž a bez problémů. Základem je vybrat vhodnou mouku a potom už se v podstatě nemusíte omezovat. Vyberte si z následujících receptů a užijte si ty pravé sladké Vánoce.
Číst dále »
0 komentářů

Začínáme péct vánoční cukroví

S první adventní nedělí přichází i čas pečení prvního vánočního cukroví. Nejlepší je začít cukrovím, které potřebuje rozležet a změknout – tedy linecké, košíčky, perníčky, ořechy, marokánky a podobné laskominy. Tak hurá do voňavého a krásného pečení!
Číst dále »
0 komentářů

Vůně perníkové chaloupky

Medové pečivo vždy patřilo k slavnostním obřadům, bylo známé dokonce již v dávné minulosti. Pochutnávali si na něm egyptští faraoni i členové Šalamounova dvora. Perníkové srdce dodnes nesmí chybět na žádné pouti, perníkové dobroty neodmyslitelně patří k mikulášské nadílce a hlavně k Vánocům. I domácí perníkové pečení je krásná a voňavá práce, při které vám děti jistě rády budou pomáhat.
Číst dále »
0 komentářů

Polévkové knedlíčky nemusí být jen játrové

Játrové knedlíčky spolu s hovězím vývarem tvoří jeden ze základních kamenů české kuchyně. Umíte si ovšem představit i jiné varianty kulaťoučké polévkové zavářky? Nabídneme vám dobroty, o něž se nemůžete ochudit. Protože tak jako třešnička korunuje dort, polévku zase dělají knedlíčky.
Číst dále »
0 komentářů

Polévkové tipy a rady

Uvařit dobrou polévku není až na výjimky nic těžkého. Pokud navíc znáte ty správné polévkové triky, bude to pro vás úplná brnkačka.
Číst dále »
0 komentářů

Pozor na nebezpečí při vaření s dětmi

Strach o zdraví a bezpečí je nejčastějším argumentem, proč mnoho rodičů vaří bez asistence svých ratolestí. Přestože jsme zastánci vaření s dětmi, v tomto dílu seriálu se podíváme pod pokličku nebezpečí, které na ně v kuchyni číhá. Odstraňte strašáky a užijte si společně strávený čas na maximum.
Číst dále »
0 komentářů

Nůž dětem do ruky (ne)patří

Dovolujete dětem zapojovat se do vaření? A svěříte jim použití reálných nástrojů v čele s ostrým nožem? Nebo je raději vykážete do bezpečí jejich dětské kuchyňky? Objevte s námi odvahu pozvat je ke společnému vaření a připravte bezpečné prostředí pro jejich kulinářské objevy.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky