Jídlo a vaření

Vyberte si z 234 článků

Jak pěstovat vlastní česnek

Lidé se dělí na ty, kteří česnek milují, a na ty, kteří ho z nějakého důvodu (zdravotního, estetického) nesnášejí. My, kteří ho máme rádi, můžeme ty druhé jen litovat. Protože kromě řady velmi příznivých účinků pro naše zdraví, které v sobě česnek skrývá, se bez něj neobejdeme ani při přípravě báječných pokrmů z naší i zahraniční kuchyně.
Číst dále »
0 komentářů

Houbové žně

Sbírání hub vás baví a letos se těšíte opravdu houbovým žním? Přinesli jste si z lesa několik košů? Řízků, houbovky a smaženice jste se už všichni přejedli a teď přemýšlíte, co se zbytkem?
Číst dále »
0 komentářů

Švestkové recepty

Švestka domácí je stromem, který je v českých zahradách skutečně doma. Tahle fialová kráska v sobě pod jemnou slupkou skrývá skutečné zlato. Její sladké chuti lze těžko odolat, ať má jakoukoliv ze svých mnoha podob. Jakou jste si zamilovali vy?
Číst dále »
0 komentářů

Řekněte ano kozím a ovčím sýrům

Patříte k milovníkům sýru? Dopřáváte si tuto lahůdku ve všech rozmanitých podobách, nebo se řadíte mezi vyznavače klasiky? Dnes se zakousneme do kozích a ovčích lahůdek a přesvědčíme vás, že zůstávat pořád u hermelínu nebo eidamu by byla škoda.
Číst dále »
0 komentářů

Ke grilům!

Vůně masa se v posledních dnech již line okolím a ani vy nechcete zůstávat pozadu? Pořádná krkovička, křupavé kuřátko, zelenina rozplývající se na jazyku nebo třeba i sladké ovoce? Nebojte se experimentů a vrhněte se klidně i do neznámého. Z grilu chutná dobře prostě cokoliv.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme grilovací omáčky a marinády

Současná horka nás nutí nepřidělávat si teplo vařením v kuchyni, takže je nejlepší dát si od vaření přes den pauzu a připravit si jídlo až večer venku – nejlépe na grilu. Věděli jste, jak moc je důležitá pro grilování dobrá marináda či omáčka?
Číst dále »
0 komentářů

Letní osvěžení se značkou Marshall

Blížící se letní dny přímo vybízejí k tomu, abychom do mrazáku připravili dostatečnou zásobu ledu, doplnili zásoby do baru, oprášili drinkové sklenice. Vždyť přece správně umíchaný drink nás dokáže osvěžit i správně povzbudit. A že je tam pár kapek alkoholu? To přece k létu také patří.
Číst dále »
0 komentářů

Jak vybrat maso na grilování

Také si rádi pochutnáváte na grilovaném masu? A umíte vybrat to správné, nebo zkrátka sáhnete po tom, které vás zaujme na první pohled?
Číst dále »
0 komentářů

Snídaně + oběd = brunch

Není nad to si o víkendu přispat a posedět si v klidu nad šálkem horké kávy a vychutnat si skvělou snídani. Ovšem už jste někdy zašli na brunch? Pokud ne, tak ihned první sobotní či nedělní den (pro fajnšmekry kterýkoli den v týdnu) tuto chybu napravte.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky