Jídla letem světem

Vyberte si z 48 článků

Jak Francouzi stolují

Francouzi mají svůj specifický způsob stolování, který se od toho našeho v mnohém liší. V čem konkrétně a dalo by se něco z něj přenést do našeho stylu stolování?
Číst dále »
0 komentářů

Je libo žabí stehýnka?

Člověk nemusí být zrovna expertem přes mezinárodní kuchyně, aby věděl, že žabí stehýnka jsou známým francouzským pokrmem. Pojďme si ho více přiblížit.
Číst dále »
0 komentářů

Blíží se Pilsner Fest 2015

Plzeň jako město kultury připravuje pro obyvatele města, ale i jeho návštěvníky, mnohé akce a nesmí samozřejmě chybět ani oslava zrodu piva Pilsner Urquell. Jde o tradiční Pilsner Fest.
Číst dále »
0 komentářů

Přijďte na akci Plzeňská Žumberova vařečka!

Všichni milovníci dobrého jídla a pití z blízkého i širokého okolí jsou zváni na sobotu 5. září do Plzně. Na loukách u sv. Jiří v Plzni na Doubravce se totiž bude konat již 4. ročník festivalu Plzeňská Žumberova vařečka!
Číst dále »
0 komentářů

1. listopadu = Světový den veganství

Veganství je nejen druh moderního stravování, ale pro mnohé jeho příznivce je zároveň životním stylem. Pro ně, ale i pro ty, kteří se o něm chtějí dozvědět více, je tu Světový den veganství.
Číst dále »
2 komentáře

Dobroty Valašského království

Valašsko je proslulé vynikající lidovou stravou, založenou na produktech z ovcí, které tvořily a tvoří základ hospodářského dvora.
Číst dále »
0 komentářů

Vídeňské sladkosti

Snad v žádné jiné metropoli na světě její obyvatelé nemilují sladkosti více než ve Vídni. Svědčí o tom i nebývalé množství cukráren po celém městě, takže sladkému pokušení je tady odolat téměř nemožné.
Číst dále »
0 komentářů

Maďarsko dalo nám i světu guláš

Není snad místo na světě, kde by neznali guláš. Nejzajímavější na celé věci je, že všude přísahají na ten svůj guláš, že je nejlepší a nejoriginálnější. A tak máme guláš mexický, bulharský, polský…., ale i segedínský, plovdivský… nebo také z toho, z čeho je uvařen – bramborový, koňský, buřtguláš nebo třeba guláš houbový.
Číst dále »
0 komentářů

Severská kuchyně

Kuchyně severských zemí sice není tak proslulá jako například francouzská nebo italská, přesto se probojovala do celého světa. Nejvíce používanými surovinami jsou brambory a ryby. Brambory nejčastěji vařené ve slupce a oloupané těsně před podáním, často posypané koprem. To je vůbec nejoblíbenější koření.
Číst dále »
2 komentáře

Vyhledávání článků

Rubriky