Tipy a rady

Je libo žabí stehýnka?

Člověk nemusí být zrovna expertem přes mezinárodní kuchyně, aby věděl, že žabí stehýnka jsou známým francouzským pokrmem. Pojďme si ho více přiblížit.

Žabí stehýnka

Žabí stehýnka jsou pochoutkou francouzské kuchyně. Určitě jste se také někdy setkali s nelichotivou přezdívkou Francouzů„žabožrouti“. Pokud rádi poznáváte speciality mezinárodních kuchyní, nenechte si žabí stehýnka během svého pobytu ve Francii ujít.
Můžete je však ochutnat i u nás. Najdete je v menu některých restaurací a při troše hledání najdete i obchod, kde si je koupíte a můžete si je připravit sami – třeba obalovaná jako kuřecí křidélka, opečená na másle, grilovaná, dušená na víně a možná se pustíte i do složitějších receptů. Ve Francii se připravují na mnohé způsoby. Nejčastěji se konzumují s bílým pečivem. Další přílohy se odvíjejí od toho, jak jsou žabí stehýnka připravovaná.
U nás zatím konzumace žabích stehýnek není příliš rozšířená, alespoň ne v současnosti. V dávné době se tu však tato pochoutka zřejmě běžně konzumovala. Svědčí o tom archeologické nálezy.
Pro přípravu této pochoutky se využívají jen určité druhy žab. Nejčastěji to je skokan hnědý či zelený. Žabí stehýnka jsou chuťově nejblíže kuřecímu masu. Jsou však jemnější a lehce nasládlá.

A co další exotická jídla z jiných kuchyní?

Ochutnali jste už žabí stehýnka, nebo vás nelákají, ale rádi byste zkusili jiná exotická jídla různých mezinárodních kuchyní? Možností máte mnoho, alespoň v případě, že nemáte předsudky a rádi poznáváte nevšední jídla.

A co nejvíce exotického můžete ve světě ochutnat? Zajímavým pokrmem v Mexiku je gusano. Jde o housenky naložené v alkoholu. V této zemi také můžete ochutnat chapulines. To jsou pro změnu pražení luční koníci.

Asijská gastronomie vám nabídne různé smažené brouky, v Indii si z těch nejvíce netradičních pokrmů objednáte třeba netopýra. A v dalších koutech světa? Na talíři se vám mohou objevit jídla, které ne každý uvítá, třeba krysy na špejli, gorilí maso atd.

A jak jste na tom vy? Necháváte si na svých zahraničních cestách naservírovat to nejexotičtější, co najdete na jídelním lístku, nebo dáváte přednost něčemu…jak to nazvat…méně výstřednímu?



Zanechte komentář

NEWSLETTER COOP CLUB