Jídlo a vaření

Vyberte si z 261 článků

Pečeme s dětmi na Vánoce

Největší radost z Vánoc mají děti. Pro ně zdobíme celý dům do slavnostního, vybíráme nejkrásnější stromeček v celém okrese, pečlivě skrýváme dárky a vytváříme lahůdky nejroztodivnějších tvarů, chutí i vůní. Co tedy s nimi upéct letos cukroví?
Číst dále »

Tipy na pečení vánočních perníčků

Ruku na srdce – dovedete si představit ty správné Vánoce bez perníčků? S jejich pečením někdo začíná už v listopadu a snad každá rodina má ten zaručeně nejlepší recept. Jakmile se však zkouší v jiné kuchyni, nepřináší takový výsledek, jaký očekáváme. S námi ale letos vedle nešlápnete!
Číst dále »

Kdy péct jaké vánoční cukroví?

Pokud patříte mezi ty, kteří ctí tradici pečení vánočního cukroví, možná už to u vás doma také začíná vonět vanilkou, oříšky, medem a dalšími ingrediencemi spjatými s pečením. Kde se vzal tento zvyk a jaké druhy cukroví máte nejraději?
Číst dále »

Vůně perníkové chaloupky

Medové pečivo vždy patřilo k slavnostním obřadům, bylo známé dokonce již v dávné minulosti. Pochutnávali si na něm egyptští faraoni i členové Šalamounova dvora. Perníkové srdce dodnes nesmí chybět na žádné pouti, perníkové dobroty neodmyslitelně patří k mikulášské nadílce a hlavně k Vánocům. I domácí perníkové pečení je krásná a voňavá práce, při které vám děti jistě rády budou pomáhat.
Číst dále »

COOP Premium pro dny všední i sváteční

Každý den našeho života je originální, výjimečný a neopakovatelný. Tak proč si nedopřát něco výjimečného, co však neudělá citelný zásah do našeho rodinného rozpočtu? Dobrou volbou mohou být výrobky naší řady COOP Premium.
Číst dále »

Děláme lívance a lívanečky

Co je to? Oblíbená sladká pochoutka, která potěší během celého dne… No přece lívance na sto způsobů! Preferujete je jako horkou voňavou snídani, rychlý odpolední dezert nebo občasný pamlsek k večernímu hrnku mléka?
Číst dále »

Vyrábíme domácí oříšková másla

Oříšková másla jsou skvělou náhradou za sladké pomazánky plné zbytečných cukrů a tuků. Jsou rychlým zdrojem energie a vlákniny. Výborné jsou jak na lívance, čerstvý chléb nebo jen tak na mlsaní lžičkou přímo ze sklenice. Vyzkoušejte hned několik druhů a vyberte si svůj oblíbený.
Číst dále »

Začínáme péct vánoční cukroví

S první adventní nedělí přichází i čas pečení prvního vánočního cukroví. Nejlepší je začít cukrovím, které potřebuje rozležet a změknout – tedy linecké, košíčky, perníčky, ořechy, marokánky a podobné laskominy. Tak hurá do voňavého a krásného pečení!
Číst dále »

Není dýně jako dýně

Když se řekne dýně, nejspíš si vybavíte velkou oranžovou bakulku jako vystřiženou z americké verze pohádky o Popelce. Ve skutečnosti je však dýňový svět plný pestrých tvarů a barev.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky