Jídlo a vaření

Vyberte si z 258 článků

Pivo v kuchyni

Slovy klasika – miluji vaření s pivem, někdy jej dokonce i používám na podlévání. Češi jsou národem pivařů. Ročně se jej podle statistik vypije asi 140 lirů na osobu. Byla by tedy škoda nepozvat tento zlatavý mok do kuchyně. Kromě chuťového přínosu má totiž i další výhody.
Číst dále »

Jídlo na podzimní výlety

Podzim je poslední možnost v roce, vzít celou rodinu a vyrazit na celý den na výlet. Přes den ještě není taková zima a do sedmi hodin večer je stále ještě vidět. Když ale chcete vzít rodinu do přírody a strávit venku celý den, je třeba myslet i na jídlo.
Číst dále »

Děláme čokoládové polevy

Způsobů, jak vyrobit doma čokoládovou polevu, je více. Přinášíme vám srovnání čtyř základních čoko polev – ze smetany, z rostlinného tuku, z kakaa a z másla. Jaká se vaše nejoblíbenější?
Číst dále »

Jak skladovat čokoládu?

Pokud je čokoláda kvalitní, má přímo božskou chuť i vlastnosti. Ty by však mohla snadno ztratit, pokud bychom ji špatně skladovali. Čokoláda totiž nerada velké změny – je citlivá na vlhko, vůně, světlo či výkyvy teplot. Ona je vlastně čokoláda dost cimprlich.
Číst dále »

Letní party bez grilování

Začal vás nudit obvyklý letní stereotyp: Sejdeme se s přáteli a hodíme na gril, co dům dá? Pořádáte letní slavnost, ale chtěli byste se tentokrát obejít bez grilu? Bojíte se, aby vás přátelé nepomluvili, že jste přípravu odflákli a že pohoštění bylo nic moc?
Číst dále »

Křupejte s Křupeto

Ke sledování filmů snad neodmyslitelně patří křupání čehokoliv slaného. Někteří z nás ujíždějí na oříšcích, jiní nedají dopustit na brambůrky a chipsy všech možných příchutí. Sály biografů ovládl popcorn a pomalu se rozšiřuje do našich domovů.
Číst dále »

Vychytané marinády na gril

I když se v aktuálních teplotách sami grilujeme skrz naskrz, takové dobře propečené masíčko, ryba, zeleninka a k tomu vychlazený drink jdou zkrátka s tímto počasím ruku v ruce. Jestli už je u vás grilovací sezóna v plném proudu, ale trochu vám už docházejí nápady, čtěte dál!
Číst dále »

Sušíme a nakládáme rajčata

Sušená a poté naložená rajčata jsou opravdovým gurmánským zážitkem, který však nemusíme zažívat jen při návštěvě Itálie. Přečtěte si náš návod a uvidíte, jak je to se sušením a nakládáním rajčat snadné.
Číst dále »
4 července., 2024
Jídlo a vaření

Jak zpracovat letní ovoce?

Léto nám přináší kromě dovolených a prázdnin také bohatou nadílku ovoce. Pečeme koláče, bublaniny, vaříme ovocné knedlíky, dětem vkládáme do rukou jablko nebo hrušku, jakmile se objeví v blízkosti, ale pořád to nestačí. Co tedy s ním?
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky