Jídlo a vaření

Vyberte si z 252 článků

Vybíráme hovězí a vepřové maso

Také někdy tápete, jaké maso použít na pečení, z čeho uvařit guláš, co se hodí na řízky a co na tatarský biftek? Abyste nemuseli bezradně přešlapovat před pultem v obchodech, připravili jsme pro vás malý masový slovníček.
Číst dále »

Kupujeme parní hrnec (troubu)

Začnete-li uvažovat o domácím vaření v páře, musíte se nejdříve rozhodnout mezi parním hrncem a parní troubou. Parní hrnce jsou poměrně levné, oproti troubám nenabízejí příliš velký komfort a nejsou tak elegantní. Z testu však odcházejí jako jejich rovnocenní partneři.
Číst dále »

Za úžasnými úlovky nemusíme cestovat světa kraj

Ke koloritu podzimu patří tradiční podzimní výlovy. Rybáři plní sítě kapry, štikami a dalšími druhy ryb, které postupně putují do kádí a následně do sádek. Výlovy velkých rybníků jsou atraktivní podívanou, při které je možné sledovat práci profesionálních rybářů. V českých vodách lze chytit velké a krásné ryby. Prohání se tu třeba stříbrný rytíř, rybí král či sladkovodní krokodýl!
Číst dále »

Z košíku rovnou na plotnu

Pokud jste také propadli nejoblíbenějšímu „sportu“ české populace a teď nevíte, co s úlovkem v košíku, naučíme vás připravit krémovou houbovou polévku, houbový tatarák, houbové hlavičky plněné špenátem a sýrem, nebo rizoto s liškami. Takže hurá nejdřív do lesa a hned pak k plotně!
Číst dále »

Ledové nápoje zvané cobblery

Kdo by v letních měsících nevyhledával osvěživé pití. Je všeobecně doporučováno pít v létě po troškách, ale velmi často. Organizmus bude méně zatěžován a naučí se s tekutinami lépe hospodařit. Ale co pít v létě?
Číst dále »

Zkuste v létě řeckou kuchyni

Experimentujete rádi s různými mezinárodními kuchyněmi? A už jste ochutnali řeckou? Zkuste ji právě teď – v létě. Bude příjemným zpestřením…
Číst dále »

Není toast jako sendvič

Pro rychlý oběd či svačinu se hodí toasty i sendviče naprosto perfektně. Jsou zábavné, jejich příprava nezabere více než pár minut a navíc existuje tolik variant, díky nimž vás nikdy neomrzí.
Číst dále »

Jak můžeme připravit vajíčka?

Levná rychlovka, která je nejenom chutná, ale hlavně nesmírně výživná. Vajíčko by se dalo označit za nutriční bombu. Víte, kolik podob může tahle křehká krása mít?
Číst dále »

Co byste měli vědět o medu?

Med je přírodní produkt vytvořený včelami. Není dovoleno do něj nic přidávat či jej něčím nastavovat, jeho falšování a pozměňování je striktně zakázáno. Med nesmí mít žádné cizí příchutě či pachy ani nesmí kvasit nebo pěnit. Poradíme vám, co bychom měli sledovat na jeho etiketě.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky