Jídlo a vaření

Vyberte si z 258 článků

Co udělat s velikonoční výslužkou?

Sotva jsme trošičku vytrávili po vánočním hodování a začali jsme plnit novoroční předsevzetí, že do léta se vejde do oblečení minimálně o jednu velikost menšího, je zde další pokušení. Velikonoční svátky a s nimi také další nálož nejrůznějších potravin.
Číst dále »

Jak skladovat a jíst vejce?

Dříve jsme slýchávali, že vejce jsou plná cholesterolu a tudíž bychom měli jejich konzumaci omezit. Pravda je ale taková, že vejce nejenže člověku neškodí, ale jsou naopak velmi zdravá. To však platí za předpokladu, že je budeme umět jednat dobře v obchodě vybrat a také doma správně skladovat.
Číst dále »

Plněné knedlíky a spol.

V dnešním knedlíkového speciálu vám nabídneme recepty, ze kterých se vám možná zatočí hlava. Asi byste totiž nevěřili, že existují takové knedlíkové lasagne, lívance či pizza. Zkuste hádat, jaké světové lahůdky můžete stvořit z poctivého českého knedlíku!
Číst dále »

Jak kupovat a skladovat citrusy?

Výhoda citrusů spočívá především ve vysokém množství vitamínů, které obsahují. Řeč je nejen o citronech, pomerančích, mandarinkách, limetkách či pomelu. Do této škatulky se zařadily i méně známé odrůdy jako kumkvat, bergamot či cedrát. Poradíme vám, jak tyto citrusy nakupovat a skladovat.
Číst dále »

Jak nakupovat u obslužného pultu

Nakupování uzenin, lahůdek a zákusků se může u neprověřených prodejců stát i rizikovou záležitostí. Na co se soustředit v obchodě, abyste domů nepřinesli zkaženého zajíce v pytli?
Číst dále »

Když paprika, pak jedině Dle gusta

Další významné ocenění pro privátní značky COOP přišlo ze strany spotřebitelské organizace dTest. V testu jejich sladkých paprik si totiž vítězných 77% odnesl právě náš výrobek z řady Dle Gusta!
Číst dále »

Maso s vůní lesa

Nechceme vás posílat do lesíčka na čekanou. Naštěstí lze maso divokých zvířat ulovit na pultech obchodů, případně vyhrát v plesové tombole, jejíž sezóna se pomalu ale jistě blíží. Uměli byste si poradit s pernatou výhrou?
Číst dále »

Připravujeme zvěřinu

Zvěřina je nejen vítaným, ale i velmi hodnotným obohacením našeho jídelníčku. Nechceme-li ji znehodnotit, musíme s ní umět dobře zacházet a zachovat správný postup přípravy a samotné úpravy masa. Přečtěte si, jak zvěřinu marinovat, vařit, dusit či péct.
Číst dále »

Nebojte se hmyzu na talíři!

Endomofagie, neboli využívání hmyzu jako potraviny, přitahuje pozornost odborníků i laické veřejnosti. Byť je v mnoha částech světa naprostou samozřejmostí, v Evropě jde spíše o raritu, která se však v restauracích i kuchyních rychle zabydluje.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky