Jídlo a vaření

Vyberte si z 234 článků

Znáte historii knedlíků?

Tak jako je propojena historie střední Evropy, je propojena i její kuchyně. Nezřídka se proto vedou bitvy o prapůvod té či oné lahůdky. A u knedlíků tomu není jinak – existují jich na stovky variant. Na talíři tak můžeme objevit knedlíky kynuté, bramborové, houskové, karlovarské, krupicové, špekové, tvarohové, ovocné i plněné nejrůznější zeleninou.
Číst dále »
0 komentářů

Co ochutnat z finské kuchyně?

Už jste ochutnali finskou kuchyni? I když není tak proslulá jako některé jiné mezinárodní kuchyně, najdete v ní řadu pokrmů, které stojí za to vyzkoušet. A jaké chutě vám nabídnou finské pokrmy?
Číst dále »
0 komentářů

Seznamte se s ukrajinským kvasem

Budete-li poznávat ukrajinskou kuchyni, neměli byste kromě tradičních pokrmů (boršč, šašliky, čebureky, varenyky, pirohy…) zapomenout ani na oblíbené ukrajinské nápoje. Tím nejrozšířenějším je kvas.
Číst dále »
0 komentářů

Co bychom měli vědět o ukrajinské kuchyni?

Rádi ochutnáváte mezinárodní kuchyně? Snad v každé najdete alespoň nějaké pokrmy, které vám zachutnají. Dnes si přiblížíme ukrajinskou kuchyni. Na co se můžete těšit?
Číst dále »
1 komentář

Jak Francouzi stolují

Francouzi mají svůj specifický způsob stolování, který se od toho našeho v mnohém liší. V čem konkrétně a dalo by se něco z něj přenést do našeho stylu stolování?
Číst dále »
0 komentářů

Je libo žabí stehýnka?

Člověk nemusí být zrovna expertem přes mezinárodní kuchyně, aby věděl, že žabí stehýnka jsou známým francouzským pokrmem. Pojďme si ho více přiblížit.
Číst dále »
0 komentářů

Ani kolečko nazmar

Dobrá hospodyňka vykouzlí i z mála vynikající pochoutky. Jak naložit se zbytky uzenin, které ještě mohou na talíři udělat spoustu muziky?
Číst dále »
0 komentářů

Blíží se Pilsner Fest 2015

Plzeň jako město kultury připravuje pro obyvatele města, ale i jeho návštěvníky, mnohé akce a nesmí samozřejmě chybět ani oslava zrodu piva Pilsner Urquell. Jde o tradiční Pilsner Fest.
Číst dále »
0 komentářů

Jak skladovat masné výrobky?

Určitě se vám již stalo, že čabajka uložená v lednici nechutnala po týdnu tak, jak jste si představovali. Salám vezený na dovolenou se zase ukázal jako ne příliš trvanlivý. Jak bychom tedy měli správně skladovat masné výrobky?
Číst dále »
5 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky