Jídlo a vaření

Vyberte si z 213 článků

Upravujeme jehněčí maso

V jarním čase se venkovské chlívky vždy plnily mladými kusy dobytka. Konzumace mladého masa měla tělu strávníka symbolicky dodat novou sílu. Jehně nebo kůzle se pak porcovalo pro různou kuchyňskou úpravu.
Číst dále »
0 komentářů

Houbové a rybí předkrmy

V dnešní uspěchané době se na předkrmy spíše nedbá, což je ku škodě věci. Zkuste proto překvapit své blízké a připravte jim houbové a rybí předkrmy podle našich receptů.
Číst dále »
0 komentářů

Zdravá chvilička Petra Havlíčka II.

Ing. Petr Havlíček je známý specialista na zdravou výživu, který spolupracoval například s běžkyní Kateřinou Neumannovou nebo desetibojaři Tomášem Dvořákem a Romanem Šebrlem. Nám zde dnes prozradí, jak začít zdravě žít…
Číst dále »
0 komentářů

Povinně uváděné údaje na potravinách

Výrobci potravin musí na obalu povinně uvádět řadu údajů. Pravidla jsou jednotná pro všechny státy EU, aby to na společném unijním trhu nebránilo volnému pohybu zboží.
Číst dále »
0 komentářů

Proč chléb už není to, co býval?

Také máte ten pocit, že chléb byl dříve chutnější a kvalitnější? Že jste jej mohli jíst i druhý den a nemělo to na jeho kvalitu vliv? Přečtěte si, co za tím stojí…
Číst dále »
0 komentářů

Jak najít dobrou restauraci na gulášek?

Při prázdninovém cestování jsme často projížděli po trase, kterou jsme neznali, a najednou jsme si uvědomili, že máme hlad (a chuť na takový dobrý domácí gulášek). Po několika kilometrech se před námi objevil motorest. Co udělat?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky