Umíte správně používat slunečnicový olej? A věděli jste, že jeho přiměřená konzumace má pozitivní vliv při prevenci kardiovaskulárních onemocnění nebo při zvýšeném cholesterolu?
Jak jste na tom s konzumací pálivých jídel? Jsou dvě skupiny lidí – jedni, kteří chilli milují, a druzí, kteří se jim právě pro jejich pálivost vyhýbají obloukem. Pokud patříte do první skupiny, následující recepty jsou určené právě vám.
V jarním období nám příroda přináší nejen příliv energie, ale rovněž také první ranou zeleninu jako jsou ředkvičky či saláty. Ty mají výhodu především ve své jedinečné svěží chuti a ohromném množství prospěšných vitamínů.
Jeden z nejoblíbenějších moučníků na nedělním stole – to je bábovka. Jistě máte v rodinné kuchařce několik vlastních receptů, které lze podle ročního období ozvláštnit sezónními surovinami. S našimi tipy pak bude vaše bábovka vždy dokonalá.
Naklíčená semínka byla už ve starověku používána jako účinný lék proti různým nemocem. Nakličováním lze získat zdravé klíčky s vysokým obsahem vitamínů, které jsou pro naše tělo potřeba. Pojďte s námi tedy také nakličování vyzkoušet!
Podíváte-li se do moudrých knih či na moudré webové stránky, dozvíte se, že flambování je speciální úprava pokrmů spočívající v jejich polití malým množstvím alkoholu a následným zapálením.
Lahůdka, kterou si Češi na jídelníčku užívají jen svátečně. Přitom by jehněčí maso nemělo být pouhou velikonoční pečínkou. Chuťové vlastnosti i zdravotní benefity z něj dělají nepostradatelnou součást naší výživy. Letos si proto jeho sezónu nenechte ujít.
Úprava vajec skýtá šikovné hospodyňce nepřeberné možnosti, jak využít dvojbarevného obsahu skořápky i kulatého tvaru. Přečtěte si naše oblíbené vaječné recepty.