Tipy a rady

Vyberte si z 956 článků

Hit jménem pomalý hrnec

Nenechte se zmást názvem. Ačkoliv je doba uspěchaná a cokoliv pomalého nám tak úplně nezapadá do představ o přípravě chutných rodinných pokrmů, pomalý hrnec naopak šetří spoustu času. Navíc jídlo v něm vzniklé je kvalitní a poctivé, takže potěší i každou tradiční hospodyňku, která své nejbližší rozhodně nehodlá v ničem ošidit a chce servírovat vždy jen to nejlepší.

Číst dále »
0 komentářů

Jak na pečení masa

Která hospodyňka by si nechtěla zjednodušit pravidelné postávání u plotny. Pečení masa je všeobecně oblíbenou technologickou úpravou. Ušetří čas, energii a je nenáročné na použité suroviny. Zato v hotovém pekáči to je hotový svátek!
Číst dále »
0 komentářů

Pernatá abeceda

Možná máte doma nebo v okolí myslivce, který vás zásobí pernatou divočinou. Díky svým chuťovým i výživovým vlastnostem, dávají tyto úlovky možnost velkého množství nejrůznějších úprav.
Číst dále »
0 komentářů

Avokádo v kosmetice

Zelený plod hruškovce přelahodného je jednou z nejlepších potravin proti stárnutí, jakou si můžete napíchnout na vidličku. Kromě vynikajícího mexického guacamole zkuste tentokrát vyživit avokádem svou tělesnou schránku i zvenčí.
Číst dále »
0 komentářů

Kouřová vůně

Patříte mezi gastronomické nadšence a rádi si svou běžnou stravu zpestřujete nejrůznějšími pochutinami, ale kromě jejich konzumování si také užíváte samotnou přípravu? Ať už jde o pečení, dušení, grilování nebo marinování, jste ve svém živlu? A jak jste na tom s uzením?
Číst dále »
0 komentářů

Co s nepovedenými těstovinami?

Podařilo se vám udělat moc těstovin a teď nevíte, co s nimi? Vyhazovat do koše je nemusíte, dobytek od sousedů si na nich smlsnout taky nemusí… Poradíme vám totiž, jak je můžete využít k dalšímu vaření.
Číst dále »
0 komentářů

Slovník těstovin

Možná jste také někdy bojovali s názvoslovím oblíbených pokrmů z těstovin. Nikdy ale není pozdě se něčemu přiučit! Naložme si pěkně na talíř porci různorodých neplněných i plněných těstovin. Tenké, tlusté, kudrnaté i rovné – jaké máte nejraději?
Číst dále »
0 komentářů

Lázně s vůní chmelu a bobulí

Žijeme v uspěchané době, kdy každý potřebujeme čas od času vypnout. V běhu všedních dní si mnohdy ulevíme od stresu při skleničce oroseného zlatavého půllitru nebo jemně prokroužíme nápojem králů. Proč se neodměnit výjimečným zážitkem a ve svém oblíbeném moku se rovnou nevykoupat!
Číst dále »
0 komentářů

Polévkové knedlíčky nemusí být jen játrové

Játrové knedlíčky spolu s hovězím vývarem tvoří jeden ze základních kamenů české kuchyně. Umíte si ovšem představit i jiné varianty kulaťoučké polévkové zavářky? Nabídneme vám dobroty, o něž se nemůžete ochudit. Protože tak jako třešnička korunuje dort, polévku zase dělají knedlíčky.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky