Tipy a rady

Vyberte si z 912 článků

Jahody jsou skvělé na zuby i pleť

Málokdo ví, že lesní či zahradní jahody kromě potěšení chuťových pohárků přinášejí také zdraví a krásu celému tělu. Pojďte si přečíst naše praktické návody, jak si můžete z jahod vyrobit domácí peeling na zuby či chodidla nebo třeba takový vlasový zábal.
Číst dále »
0 komentářů

Jak si vyrobit domácí okurkovou masku

Okurka má své výsostné místo nejen v našem jídelníčku, ale i v domácí pleťové kosmetice. Neměla by proto chybět na naší zahrádce nebo alespoň ve spíži. Poradíme vám, jak si udělat pleťovou či vlasovou masku právě z okurek.
Číst dále »
0 komentářů

Jak využít jogurt v kosmetice

Zázraky nemusí být drahé a nedostupné. Pěstěné alabastrové pleti či lesklých vlasů bez lupů se dočkáte i za podmínky, že si nemůžete dovolit drahé kosmetické přípravky. Dávná moudrost našich předků znala kouzlo domácí kosmetiky. Proč na ni jednoduše nenavázat?!
Číst dále »
0 komentářů

Domácí peeling z medu a cukru

Kromě používání kvalitního hydratačního tělového krému je dobré jednou za čas obrousit starou a suchou kůži peelingem. A je velmi snadné si ho doma připravit, pouze pomocí dvou ingrediencí! Máte tak jistotu, že jde o čistě přírodní peeling, který vaší pleti jenom prospěje.
Číst dále »
0 komentářů

Pivní lázně mají léčivé účinky

Pivní lázně jsou v dnešní době jedna z nejoblíbenějších lázeňských procedur. Jedná se o speciální a naprosto originální lázeňskou terapii, která využívá kombinaci blahodárných léčivých účinků minerální vody s účinky piva.
Číst dále »
0 komentářů

Když slaví tátové

Jak mohou děti poděkovat svým tatínkům za jejich velký vzor v životě? Klidně hned tuto neděli na Den otců. Možností mají přitom spoustu – od vyrobení malého přáníčka až po uvaření nějakého tátova oblíbeného jídla.
Číst dále »
0 komentářů

Jak na smažení?

Smažení sice není nejzdravějším způsobem tepelné úpravy, ale přesto v českých kuchyních stále dominuje. Jak na to, abyste si na křupavé kůrčičce nevylámali zuby?
Číst dále »
0 komentářů

Tajin označuje nádobu i pokrm

Tajin (čteme tažín) je severoafrický pokrm pocházející z oblasti Maroka. Dle oblasti se ovšem můžeme setkat rovněž s pojmenováním tangia, tagine, maraq či qidra. Název je používán jak pro onen recept, tak pro samotnou nádobu, ve které se tajin připravuje.
Číst dále »
0 komentářů
Červen 19., 2020
Tipy a rady, Tradice,

Den otců

Den otců existuje již více než 100 let, ačkoliv v našich kalendářích jej většinou ještě nenajdeme. Slaví se obvykle třetí neděli v červnu, a proto bychom si měli v tento den vzpomenout nejen na naše tatínky, ale i na všechny dědečky či na pradědečky.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky