Jak praví klasik a text známé dětské písničky: „Výrobky mléčné, to je marné, jsou blahodárné a věčné.“ Pojďte se nyní s námi podívat, jak vybrat skutečně kvalitní výrobek, aby mléčný pramen zdraví skutečně fungoval.
Populární knedlo-zelo-vepřo má své kořeny už v 19. století. Ale nikdo na světě nemá naše proslulé knedlíky s vejci a pochoutkou nad pochoutky je například náš ovocný knedlík. Češi rovněž drží většinu světových rekordů v pojídání knedlíků.
Která hospodyňka by si nechtěla zjednodušit pravidelné postávání u plotny? Pečení masa v troubě je nenáročné a ušetří nám čas i energie. A v pekáči je to pak hotový svátek!
Jestli jste si mysleli, že knedlík může být jen kynutý, houskový, bramborový a ovocný, nebyla to v žádném případě pravda. Přečtěte si s námi následující text a budete žasnout nad tím, kolik knedlíků nabízí nejen naše česká kuchyně, ale i kuchyně našich sousedů.
Kvaka, hlavatice, kolník nebo dumlík. Třeba i tak se lidově přezdívá této křupavé nenápadné kořenové zelenině. Ve skutečnosti jde o tuřín, přesným názvem brukev řepka tuřín.
Když si starý rok podává ruku s rokem novým, bývá zvykem to pořádně s přáteli a známými oslavit. A během té dlouhé noci bude určitě velký zájem o nejrůznější slané lahůdky, které příjemně pošimrají naše chuťové buňky. Podívejte se, jak jsou rozverné – stejně jako silvestrovská nálada.