Jídlo a vaření

Vyberte si z 264 článků

Apríl v kuchyni

Jistě každý z nás alespoň jednou zažil nějaký ten aprílový žertík. Pokud rovnou nebyl jeho původcem. Vždyť přece dobré srandy není nikdy dost, a nejde-li o hloupou, ponižující či nebezpečnou zábavu, jsme pro všemi deseti!
Číst dále »

Velikonoční menu pro kuchařské začátečníky

Pokud kulinářské umění není vaše parketa, pojďte spolu s námi objevit jednoduché velikonoční recepty. Drobné chybičky se v něm ztratí. A vy si i tak si zaručeně pochutnáte.
Číst dále »

Co se jedlo na Velikonoce?

Velikonoce se slaví již od pohanských dob jako svátek rovnodennosti. Při těchto slavnostních příležitostech se vždy podávala jídla, která lidem dávala příroda. Přinášíme vám recepty na tradiční velikonoční pokrmy jako je například zelená polévka z jarních bylinek, a to dle více než sto let staré kuchařské knihy.
Číst dále »

Jak využít divoké jarní bylinky v kuchyni

Je moc dobře, že bylinky čím dál víc nacházejí místo v pokrmech, které připravujeme. Kopřiva, medvědí česnek, pampeliška, popenec – to jsou přece přímo čarodějné přísady do jídla. Jsou plné zdravých vitamínů a minerálů, krásně voní a dodají jídlu nezaměnitelnou chuť.
Číst dále »

Máte rádi koblížky?

Tenhle baculatý neposeda jménem koblížek se při svém putování světem zatoulal skutečně i do těch nejodlehlejších krajů. U nás nesmí chybět nejen na masopustním stole, ale během všedních dnů po něm sáhne řada z nás jako po rychlé snídani či hříšně sladkém dezertu ke kávě.
Číst dále »

Jak na gratinování

Pokud vás baví zkoušet nové recepty, určitě nesmíte minout gratinování. To totiž povýší i ty nejobyčejnější suroviny na nebeskou lahůdku.
Číst dále »

Kupujeme mléčné výrobky

Jak praví klasik a text známé dětské písničky: „Výrobky mléčné, to je marné, jsou blahodárné a věčné.“ Pojďte se nyní s námi podívat, jak vybrat skutečně kvalitní výrobek, aby mléčný pramen zdraví skutečně fungoval.
Číst dále »

Jak udělat dobré knedlíky?

Populární knedlo-zelo-vepřo má své kořeny už v 19. století. Ale nikdo na světě nemá naše proslulé knedlíky s vejci a pochoutkou nad pochoutky je například náš ovocný knedlík. Češi rovněž drží většinu světových rekordů v pojídání knedlíků.
Číst dále »

Jak na pečení masa

Která hospodyňka by si nechtěla zjednodušit pravidelné postávání u plotny? Pečení masa v troubě je nenáročné a ušetří nám čas i energie. A v pekáči je to pak hotový svátek!
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky