Tipy a rady

Jídlo na podzimní výlety

Podzim je poslední možnost v roce, vzít celou rodinu a vyrazit na celý den na výlet. Přes den ještě není taková zima a do sedmi hodin večer je stále ještě vidět. Když ale chcete vzít rodinu do přírody a strávit venku celý den, je třeba myslet i na jídlo.

Perfektní jídlo na cesty musí být promyšlené.

Měli byste počítat s tím, že se může zkazit počasí a vy možná budete muset zalézt do auta a najíst se za volantem. Nebo naopak, v ideálním případě, najdete krásné odpočívadlo někde v přírodě s výhledem třeba na jezero a vy si tento krásný okamžik budete moci vychutnat s plným žaludkem.

Tady jsou nejdůležitější zásady k přípravě jídla na výlety:

  1.  Jídlo se nesmí zkazit (Nebudeme si tedy asi vláčet celý den s sebou vajíčkovou pomazánku.)
  2.  Jídlo musí být dobře přenosné (Vše navařte tak, aby se jídlo dobře skladovalo a mohli jste si ho dát třeba do batohu.)
  3.  Menu by mělo být vyvážené (Řízek v chlebu je dnes minulostí, na cesty je fajn mít více různých jídel.)

Pro inspiraci, co sebou na cesty, se mrkněte na naše výletové menu:

  • Quiche s lososem – recept na něj najdete ZDE
  • Salát Coleslaw – recept máme ZDE
  • Jablečný štrůdl – recept naleznete ZDE

Tato jídla jsou sestavena tak, aby každý z rodiny měl něco co miluje.

Pro tatínky je tu quiche, se vším na co si vzpomenete. Vypadá hezky a navíc (a to je hodně důležité) se dobře jí a není z něj nepořádek.
Salát Coleslaw potěší všechny maminky. Je v něm sezónní zelenina a k francouzskému koláči se báječně hodí.
Sladká tečka nakonec, štrůdl, bude věc, na kterou se budou těšit všechny děti.

Šťastnou cestu a ať vám na cestách chutná!



Zanechte komentář

NEWSLETTER COOP CLUB

Přihlašuji se k odběru týdenního newsletteru s novými recepty, soutěžemi a zajímavými články.