Jedná se o měkký či polotvrdý sýr zrající pod mazem, který je v závislosti na délce zrání světle béžový až do oranžova. Je výborný s chlebem, máslem a cibulí, zapíjí se jak jinak než pivem. Chuť pivního sýra je poměrně řízná, gurmáni si ji však nemohou vynachválit.
S čokoládou je to jako s vínem. Kolik druhů kakaových bobů, kolik oblastí, kde se pěstují, dokonce i na jakých plantážích – tolik nejrůznějších chutí může výsledný produkt nabídnout. Dá se o nich vyprávět se stejnou láskou, s jakou sommeliéři popisují pocity, které na jazyku vyvolá víno z té které oblasti.
V českých prodejnách COOP se nyní můžete nově setkat s vybranými italskými výrobky značky COOP. Vyzkoušejte tu nejlepší italskou kvalitu a chuť – bez toho, že byste opustili hranice naší země.
Aby nám zvěřina chutnala co nejlépe, to nezáleží jen na druhu zvěře a její úpravě, ale i na době, kdy byla zvěř ulovena, na zdraví lesní zvěře a na způsobu odležení masa před přípravou pokrmu. Přečtěte si naše tipy na samotné zpracování konkrétního masa.
Jiný kraj – jiný mrav, říká se, a u jídla to platí stoprocentně. Dali byste si také varlata grilovaných klokanů, smažené cvrčky, vařené mravence nebo třeba takové kapří ocasy? Seznamte se s velice zvláštními chutěmi a jídelníčky v různých zemích…
Někdy rovněž psáno jako fricassée. Ačkoliv se na první pohled může zdát, že jde o pokrm fritovaný a velice noblesní, jedná se vlastně o klasický, léty prověřený francouzský recept, který sestává z krájeného bílého masa, vařeného nebo dušeného v bílé omáčce.
Bouillabaisse, čteno bujabéza. Tento krkolomný název téměř připomínající kouzelnou formuli z knihy černé magie je ve skutečnosti označením pro skromný a tradiční pokrm marseillských rybářů.
Většina z nás si myslí, že čím více na východ od českých hranic vyrazí, tím spíše ochutná vynikající pirožky. Ale ruské pirohy, francouzské briošky, americké knish či britské cornish pasty vypadají téměř stejně, chutnají téměř stejně a co víc – mají stejné základy. Které z nich ochutnáte vy?