„Na dětech by se šetřit nemělo“, bude možná první reakce starostlivých rodičů, kteří chtějí svým potomkům dopřát vždy to nejlepší. Ano, jsou věci, na kterých by se skutečně šetřit nemělo, ale na různých položkách se dá ušetřit, aniž by to mělo na dítko negativní dopad.
Nemůžete se dočkat, až vaše dítě začne mluvit. Když se tak stane, pro změnu vzpomínáte na dobu, kdy jen žvatlalo. Asi všichni známe to věčné: PROČ? Nejděsivější dětské slovo, které slýcháme někdy i stokrát za den.
Chtěli byste na dovolenou k moři, ale máte malé dítě a nevíte, jestli je to vhodné? S jak velkými dětmi je možné bez obav cestovat k moři a co je dobré vědět?
Léto je období, kdy se snažíme trávit v kuchyni co nejméně času a trouba má také většinou dovolenou. Když pak máme chuť na něco sladkého, není nic jednoduššího a více osvěžujícího než rychle vytvořit nějaký nepečený, dobře vychlazený moučník.
Většina smrtelníků si pod pojmem grilování představí voňavou flákotu masa, křupavé klobásky nebo klasického českého buřta. Ovšem ani zdravější a odlehčená forma grilování, tedy zelenina a ovoce, vaše chuťové buňky neurazí. A místo klasického masa zkuste třeba mořské plody nebo ryby.
Jen málokterý majitel zahrady nebo zahrádky si k tomu svému oplocenému kusu země časem nevytvoří vztah. Upínáme se ke každé vykvetlé narcisce, vítáme rozkvetlé stromy, a přemýšlíme, kolik máme vysázet cuket. Víc než kdy jindy si uvědomujeme, co pro nás zahrada znamená.
Zatímco v zimě nám obvykle nevadí trávit v kuchyni přípravou jídla poměrně dlouhý čas, v létě dáváme přednost rychlým pokrmům. Pozor však musíme dávat na infekce, kterým se v teple obzvláště daří.