Jídlo a vaření

Vyberte si z 264 článků

Pivo v kuchyni

Slovy klasika – miluji vaření s pivem, někdy jej dokonce i používám na podlévání. Češi jsou národem pivařů. Ročně se jej podle statistik vypije asi 140 lirů na osobu. Byla by tedy škoda nepozvat tento zlatavý mok do kuchyně. Kromě chuťového přínosu má totiž i další výhody.
Číst dále »

Jídlo na podzimní výlety

Podzim je poslední možnost v roce, vzít celou rodinu a vyrazit na celý den na výlet. Přes den ještě není taková zima a do sedmi hodin večer je stále ještě vidět. Když ale chcete vzít rodinu do přírody a strávit venku celý den, je třeba myslet i na jídlo.
Číst dále »

Děláme čokoládové polevy

Způsobů, jak vyrobit doma čokoládovou polevu, je více. Přinášíme vám srovnání čtyř základních čoko polev – ze smetany, z rostlinného tuku, z kakaa a z másla. Jaká se vaše nejoblíbenější?
Číst dále »

Jak skladovat čokoládu?

Pokud je čokoláda kvalitní, má přímo božskou chuť i vlastnosti. Ty by však mohla snadno ztratit, pokud bychom ji špatně skladovali. Čokoláda totiž nerada velké změny – je citlivá na vlhko, vůně, světlo či výkyvy teplot. Ona je vlastně čokoláda dost cimprlich.
Číst dále »

Osvěžující letní koktejly

Letní dny přímo nabádají ke skvělému ledovému osvěžení. Klasická voda s citronem už vás nudí? Připravte si společně s námi drinky, které vás příjemně ochladí a na nichž si pochutnáte. Vybrat si můžete nealkoholické limonády nebo naopak originální alkoholické koktejly, které jsou skvělé pro dlouhé letní večery s přáteli.
Číst dále »

Jaká je historie zmrzliny?

Lahůdka, která chutná dětem i dospělým a kterou si dnes se samozřejmostí kdykoliv dopřáváme, byla dříve výsadou králů a nejsvrchovanějšího lidu. Přečtěte si náš článek o tom, jaká byla cesta za zmrzlinou v podobě, jakou ji známe nyní.
Číst dále »

Domácí sladkosti jako od cukráře

Máte rádi kremrole, laskonky, medové trubičky nebo třeba kokosky a vaše cukrárna má právě zavřeno či vyprodáno? To přece není žádný problém! Přinášíme vám recepty, podle kterých si tyto sladkosti vytvoříte jednoduše doma a radost z nich tak budete mít nejméně dvojnásobnou.
Číst dále »

Hurá, jde se grilovat!

Na grilovací sezónu se těší malí i velcí, ženy i muži, vegetariáni i vyznavači masových lahůdek. Jste připraveni odstartovat venkovní kuchyň a potrápit chuťové pohárky širokého okolí vůní, o jaké si ostatní mohou nechat jenom zdát?
Číst dále »

Zadělávání masa a zeleniny

V aktuálním díle našeho kulinářského seriálu budeme zadělávat. Ale nebude to těsto, jak by asi většinu čtenářů mohlo napadnout. Podíváme se na to, jak to vypadá, když zaděláváme maso nebo zeleninu.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky