Tipy a rady

Vyberte si z 1215 článků

Kaše, nebo pyré?

To si tak jdeme sednout do restaurace a chceme se opravdu dobře a pořádně najíst. Těšíme se na karbanátky s kaší a místo toho na nás z jídelníčku koukají mleté bochánky s parmazánovou krustou podávané s lehkým bramborovým pyré přelité demi-glace…
Číst dále »

Vaříme s dětmi: Placatá jídla

V dalším dílu ze série S dětmi v kuchyni se zaměříme na placičky, lívance, tortilly a palačinky. Jídla, se kterými děti mohou snadno pomáhat, a hlavně se s nimi dá i krásně vyhrát, jak se samotnou přípravou, tak se zdobením.
Číst dále »

Papučový den: Když chceme dožít doma

Každý z nás si přeje, aby závěr života mohl prožít v klidu, s blízkými a v prostředí, které dobře zná. Realita je ale jiná — zatímco 80 % lidí by chtělo zemřít doma, podaří se to jen pětině z nich. A právě na tuto nerovnováhu upozorňuje Papučový den, který letos připadá na 8. října 2025.
Číst dále »
3 října., 2025
Děti, Tipy a rady,

Užívejte si podzim s dětmi

Dnešní děti často dávají přednost obrazovkám, ale pro jejich zdraví i radost je ideální vzít je ven do podzimní přírody. Tak co, vyrazíte s nimi ven ještě dnes?
Číst dále »

Polévka pro každou příležitost

Nemáte čas nebo energii vařit zdlouhavé menu? Nabízíme recepty na výživné polévky pro každou příležitost. Zasytí, zahřejí, posilní, proberou po náročné oslavě, nebo nakopnou imunitní systém. Kterou z nich si vyberete?
Číst dále »

Děláme lívance a lívanečky

Co je to? Oblíbená sladká pochoutka, která potěší během celého dne… No přece lívance na sto způsobů! Preferujete je jako horkou voňavou snídani, rychlý odpolední dezert nebo občasný pamlsek k večernímu hrnku mléka?
Číst dále »

Zázvor s medem a citronem proti virózám

Je všeobecně známo, že tito tři pomocníci jsou napumpováni vitamíny a lidé po některém z nich sahají téměř denně a to nejen při nemoci. Spojme je ale dohromady a získáme doslova léčivou bombu, která ničí viry a bakterie a napomáhá při léčení viróz a chřipek daleko lépe než leckteré tabletky či kapky z lékárny.
Číst dále »

Křupejte s Křupeto

Ke sledování filmů snad neodmyslitelně patří křupání čehokoliv slaného. Někteří z nás ujíždějí na oříšcích, jiní nedají dopustit na brambůrky a chipsy všech možných příchutí. Sály biografů ovládl popcorn a pomalu se rozšiřuje do našich domovů.
Číst dále »

Co udělat z brambor?

Ne nadarmo naši předci říkali bramborům „druhé chleby“ – byly totiž levné, dostupné a neskutečně variabilní. Z brambor se dají připravit pokrmy slané i sladké, slavnostní i obyčejně všední. A někdy i názvy jídel znějí jako kouzelná zaklínadla – kdo by si nepamatoval na sejkory, halušky nebo patenty?
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky