I když je portugalská metropole od nás poněkud vzdálena, věřte, že se sem vyplatí přijet. Lisabon (850 000 obyvatel) leží na sedmi pahorcích kolem řeky Tejo. Už tato jedinečná poloha, kterou nemá žádná jiná evropská metropole, dělá z Lisabonu jedno z nejkrásnějších měst světa.
Děkujeme Vám za dotazy, náměty, ale i stížnosti, které přicházejí do naší stěžovatelny. Z Vašich dotazů jsme dnes vybrali jeden, který bude určitě zajímat většinu zákazníků. Zaslala nám jej paní Eliška z Českých Budějovic.
Snad v žádné jiné metropoli na světě její obyvatelé nemilují sladkosti více než ve Vídni. Svědčí o tom i nebývalé množství cukráren po celém městě, takže sladkému pokušení je tady odolat téměř nemožné.
Určitě jste si všimli, že v prodejnách COOP pracují velmi sympatické prodavačky a zaměstnankyně. My jsme z nich vybrali 10 finalistek, které se budou ucházet o titul Sympatika 2011. A nyní se i vy můžete aktivně podílet na volbě té nejsympatičtější a nejkrásnější.
Na silnici nás každodenně ohrožuje celá řada nebezpečných okolností i řidičů. S hektickou dobou by bylo třeba, aby měl člověk oči kolem hlavy a reflexy geparda. Jedině tak by mohl oddálit katastrofu nebo alespoň minimalizovat její následky. Co tedy dělat, když už se dostanete v autě do úzkých?
V číslech a paragrafech zákoníků aby se čert vyznal. Když se k tomu připočítají ještě neustálé změny, jednomu jde hlava kolem. My jsme však pátrali a zkoumali, abychom vám přinesli zaručené informace, díky kterým už na svých cestách v zákonech nezabloudíte a neztratíte cenné body ani finance.
Není snad místo na světě, kde by neznali guláš. Nejzajímavější na celé věci je, že všude přísahají na ten svůj guláš, že je nejlepší a nejoriginálnější. A tak máme guláš mexický, bulharský, polský…., ale i segedínský, plovdivský… nebo také z toho, z čeho je uvařen – bramborový, koňský, buřtguláš nebo třeba guláš houbový.
Kuchyně severských zemí sice není tak proslulá jako například francouzská nebo italská, přesto se probojovala do celého světa. Nejvíce používanými surovinami jsou brambory a ryby. Brambory nejčastěji vařené ve slupce a oloupané těsně před podáním, často posypané koprem. To je vůbec nejoblíbenější koření.