Jídlo a vaření

Vyberte si z 155 článků

Co jíme o Velikonocích?

Nejkrásnější a nejkouzelnější svátky v roce, tedy ty vánoční, jsou již dávno za námi, ale za dveřmi už netrpělivě vyčkávají svátky křesťansky nejvýznamnější – Velikonoce. Víte, co jíme který den?
Číst dále »
0 komentářů

Co je to bujabéza?

Bouillabaisse, čteno bujabéza. Tento krkolomný název téměř připomínající kouzelnou formuli z knihy černé magie je ve skutečnosti označením pro skromný a tradiční pokrm marseillských rybářů.
Číst dále »
0 komentářů

Nůž dětem do ruky (ne)patří

Dovolujete dětem zapojovat se do vaření? A svěříte jim použití reálných nástrojů v čele s ostrým nožem? Nebo je raději vykážete do bezpečí jejich dětské kuchyňky? Objevte s námi odvahu pozvat je ke společnému vaření a připravte bezpečné prostředí pro jejich kulinářské objevy.
Číst dále »
0 komentářů

Klíčky a domácí nakličování

Naklíčená semínka byla už ve starověku používána jako účinný lék proti různým nemocem. Nakličováním lze získat zdravé klíčky s vysokým obsahem vitamínů, které jsou pro naše tělo potřeba. Pojďte s námi tedy také nakličování vyzkoušet!
Číst dále »
0 komentářů

Děláme jarní saláty

Salát – to je pestrá škála chutí, která nikdy neomrzí! Jarní salát bude díky kvalitním surovinám vždy chutnat perfektně. Pusťte se spolu s námi do přípravy několika netradičních variant jarních salátů, které potěší vaše chuťové pohárky i zrakový vjem.
Číst dále »
0 komentářů

Děti do kuchyně patří!

V letošním seriálu o vaření si posvítíme na ty nejmenší kulináře, jimž kuchařská čepice padá do očí a kteří sotva dohlédnou na desku pracovního stolu. Ano, hádáte správně. Budeme kuchtit s dětmi. Ony totiž vaření milují!
Číst dále »
0 komentářů

Máte rádi koblížky?

Tenhle baculatý neposeda jménem koblížek se při svém putování světem zatoulal skutečně i do těch nejodlehlejších krajů. U nás nesmí chybět nejen na masopustním stole, ale během všedních dnů po něm sáhne řada z nás jako po rychlé snídani či hříšně sladkém dezertu ke kávě.
Číst dále »
0 komentářů

Jak udělat kynuté těsto?

Udělat dobré kynuté těsto není zas tak velký problém, jak si většina kuchařů a kuchařek myslí. Je však zapotřebí dodržet některé zásady a pak se již těšit na různé koláče, vdolky, koblihy, záviny či šneky.
Číst dále »
0 komentářů

Jak udělat red velvet dort?

Nejste zrovna mistři cukráři, ale přesto byste se chtěli blýsknout na rodinné oslavě, na rozlučce s kolegy nebo jen tak před přáteli krásným dortem? Pokud nejste zrovna kreativní, co se pečení a zdobení dezertů týče, nevěste hlavu! Přesně pro vás přinášíme následující návod.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky