Jídlo a vaření

Vyberte si z 157 článků

Jak správně grilovat?

K pohodě pod širým nebem patří něco dobrého na zub a naše chuťové buňky obzvláště potěší dobroty, které voní ohněm. Ať už se jedná o „obyčejný“ špekáček, který jsme napíchli na čerstvě uřízlou větev anebo hostinu připravenou na našem novém moderním venkovním grilu, měli bychom se držet určitých zásad.
Číst dále »
0 komentářů

Jak vybrat maso na grilování

Také si rádi pochutnáváte na grilovaném masu? A umíte vybrat to správné, nebo zkrátka sáhnete po tom, které vás zaujme na první pohled?
Číst dále »
2 komentáře

Grilujeme bez masa

Většina smrtelníků si pod pojmem grilování představí voňavou flákotu masa, křupavé klobásky nebo klasického českého buřta. Ovšem ani zdravější a odlehčená forma grilování, tedy zelenina a ovoce, vaše chuťové buňky neurazí. A místo klasického masa zkuste třeba mořské plody nebo ryby.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme grilovací omáčky a marinády

Grilované maso, uzeniny a zelenina by zdaleka neměly takový úspěch, kdybychom je nejprve na tu přeměnu ze syrových potravin na propečenou lahůdku řádně nepřipravili. Pomůže nám k tomu nejrůznější koření či zelené bylinky, ze kterých si uděláme svou vlastní bylinkovou marinádu.
Číst dále »
0 komentářů

Grilovaný hermelín třikrát jinak

I když jistě vůně a chuť šťavnatého masa při grilování nemá konkurenci, svou oblibu si čím dál tím více získává také grilovaná zelenina nebo sýry. A v následujícím článku se dozvíte, jak upravit ten nejoblíbenější sýr na grilování do několika netradičních podob, díky kterým se tato pochoutka bude jistě dostávat pravidelně na váš talíř.
Číst dále »
0 komentářů

Děláme grilovací párty

Teplé letní měsíce s dlouhými vlahými večery nám skýtají mnohá potěšení. K těm nejoblíbenějším patří bezesporu grilování. Je to příležitost, jak se v přírodě sejít s rodinou a přáteli a přitom si ještě připravit všemožné lahůdky. Zveme vás tedy na gril párty!
Číst dále »
0 komentářů

Grilujeme v kuchyni

Příprava jídla na čerstvém vzduchu má jedinečné kouzlo a s teplými dny a večery pak obliba venkovního grilování roste. Co si ovšem počít, pokud nepatříte mezi šťastlivce s vlastní zahradou? Žádný problém – grilovat totiž lze i doma v kuchyni!
Číst dále »
0 komentářů

Jaká je historie zmrzliny?

Lahůdka, která chutná dětem i dospělým a kterou si dnes se samozřejmostí kdykoliv dopřáváme, byla dříve výsadou králů a nejsvrchovanějšího lidu. Přečtěte si náš článek o tom, jaká byla cesta za zmrzlinou v podobě, jakou ji známe nyní.
Číst dále »
0 komentářů

Pozor na nebezpečí při vaření s dětmi

Strach o zdraví a bezpečí je nejčastějším argumentem, proč mnoho rodičů vaří bez asistence svých ratolestí. Přestože jsme zastánci vaření s dětmi, v tomto dílu seriálu se podíváme pod pokličku nebezpečí, které na ně v kuchyni číhá. Odstraňte strašáky a užijte si společně strávený čas na maximum.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky