Jídlo a vaření

Vyberte si z 163 článků

Maso s vůní lesa

Nechceme vás posílat do lesíčka na čekanou. Naštěstí lze maso divokých zvířat ulovit na pultech obchodů, případně vyhrát v plesové tombole, jejíž sezóna se pomalu ale jistě blíží. Uměli byste si poradit s pernatou výhrou?
Číst dále »
2 komentáře

Připravujeme zvěřinu

Zvěřina je nejen vítaným, ale i velmi hodnotným obohacením našeho jídelníčku. Nechceme-li ji znehodnotit, musíme s ní umět dobře zacházet a zachovat správný postup přípravy a samotné úpravy masa. Přečtěte si, jak zvěřinu marinovat, vařit, dusit či péct.
Číst dále »
0 komentářů

Nebojte se hmyzu na talíři!

Endomofagie, neboli využívání hmyzu jako potraviny, přitahuje pozornost odborníků i laické veřejnosti. Byť je v mnoha částech světa naprostou samozřejmostí, v Evropě jde spíše o raritu, která se však v restauracích i kuchyních rychle zabydluje.
Číst dále »
0 komentářů

Dýňová sezona je tady

Dýně, zelenina původem z Jižní Ameriky, která má ovšem v české kuchyni stále častější zastoupení. Také jste ji již do svého jídelníčku zařadili a během sezóny vám v hrncích nepřetržitě bublá krémová dýňová polévka, anebo se této tykvovité pochoutky stále trochu obáváte?
Číst dále »
0 komentářů

Víno v kuchyni

Víno do kuchařských knih právem patří. Byla by škoda považovat ho za manýrismus vysoké gastronomie. O snoubení tohoto božského nápoje s jídlem se napsalo mnohé. Nechte se povýšit na kuchaře – sommeliéry a doveďte oblíbené recepty díky vínu k dokonalosti.
Číst dále »
0 komentářů

Jídlo na podzimní výlety

Podzim je poslední možnost v roce, vzít celou rodinu a vyrazit na celý den na výlet. Přes den ještě není taková zima a do sedmi hodin večer je stále ještě vidět. Když ale chcete vzít rodinu do přírody a strávit venku celý den, je třeba myslet i na jídlo.
Číst dále »
0 komentářů

Kupujeme mléčné výrobky

Jak praví klasik a text známé dětské písničky: „Výrobky mléčné, to je marné, jsou blahodárné a věčné.“ Pojďte se nyní s námi podívat, jak vybrat skutečně kvalitní výrobek, aby mléčný pramen zdraví skutečně fungoval.
Číst dále »
0 komentářů

Pracujeme s čokoládou

O tom, že čokoláda působí proti stresu a má pozitivní vliv na naše zdraví, asi víte. Protože se s ní dá v kuchyni navíc téměř čarovat, naučíme vás, jak byste s čokoládou měli správně pracovat – jak ji nastrouhat, nasekat, rozpustit, temperovat či jak z ní vyrábět různé ozdoby.
Číst dále »
0 komentářů

Jak skladovat čokoládu?

Pokud je čokoláda kvalitní, má přímo božskou chuť i vlastnosti. Ty by však mohla snadno ztratit, pokud bychom ji špatně skladovali. Čokoláda totiž nerada velké změny – je citlivá na vlhko, vůně, světlo či výkyvy teplot. Ona je vlastně čokoláda dost cimprlich.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky