Jídlo a vaření

Vyberte si z 158 článků

Pozor na nebezpečí při vaření s dětmi

Strach o zdraví a bezpečí je nejčastějším argumentem, proč mnoho rodičů vaří bez asistence svých ratolestí. Přestože jsme zastánci vaření s dětmi, v tomto dílu seriálu se podíváme pod pokličku nebezpečí, které na ně v kuchyni číhá. Odstraňte strašáky a užijte si společně strávený čas na maximum.
Číst dále »
0 komentářů

Znáte créme brulée?

Křehká a křupavá karamelová krusta, pod kterou se skrývá sametový vanilkový krém rozplývající se na jazyku, to je créme brulée. A ačkoliv jde o dezert velmi sofistikovaný, jeho příprava je velice snadná a vytvořit si jej tak můžete i doma.
Číst dále »
0 komentářů

Když slaví tátové

Muži často brblají, že ženy mají svých svátků plno a oni téměř žádný. Pravda je, že Mezinárodní den žen a Den matek mají svou tradici a v kalendářích vyčleněné místo. Nicméně ani muži nejsou opomíjeni. Existuje Den otců, a dokonce i Den mužů.
Číst dále »
0 komentářů

Poznáte lanýže?

Nejdražší houby na světě sice v košíku českých houbařů nekončí, ale na talíři si je naštěstí vychutnat můžeme. Nehezká hrbolatá plodnice opředená mnoha legendami může české strávníky v lecčem překvapit.
Číst dále »
0 komentářů

Co to je fondue?

Fondue (čteme fondý) je původně švýcarský pokrm z roztaveného sýra, pocházející z 18. století. Tehdy vznikl z praktických důvodů, dnes je považován spíše za gurmánskou událost. Do nádoby naplněné fondue se namáčí jednotlivé kousky jídla napíchnuté na dlouhou vidličku.
Číst dále »
0 komentářů

Poznáváme sýry

Sýry jsou výborné k snídani, k obědu i k večeři, v teplé i studené kuchyni, chutnají k mléku, pivu a samozřejmě k vínu. Víte ale, kdo udělat první sýr, jak vznikají v sýru díry, že kozí jsou nejzdravější a že 4 plátky sýra pokryjí naši potřebu vápníku na celý den?
Číst dále »
0 komentářů

Abeceda sýrů

Dávno pryč jsou časy, kdy největším potěšením českého strávníka byl třicetiprocentní eidam v trojobalu. Nabídkové pulty se prohýbají pod sýrovými bochníky různých velikostí, barev, vůní i chutí. Stačí si jen vybrat, doma zakrojit a slastně vychutnávat!
Číst dále »
0 komentářů

Vaříme narůžovo

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Vyzkoušejte naše růžové menu, které vás naladí na tu správnou romantickou náladu.
Číst dále »
0 komentářů

Láska prochází žaludkem

S plným žaludkem se lidé na svět dívají optimisticky a přichází s lepšími nápady. Navíc při správně zvolených ingrediencích může mít jídlo i vliv na naši lásku.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky