Známe to všichni a stalo se to každému z nás. Občas ujede ruka i té nejlepší kuchařce. Než začnete panikařit a vařit nové jídlo, zkuste některý z našich triků.
Mnozí se hned po Novém roce s vervou pustí do diety a cvičení, zhubnou několik kilogramů, ale pak usnou na vavřínech a kila se vrátí. Říkáme tomu jojo efekt a možná s ním máte také zkušenosti. Co to přesně je a jak mu předejít?
Prokázala to už známá pohádka – bez soli se v kuchyni neobejdeme. Sůl je však všestrannou a přitom levnou kouzelnicí. Víte, k čemu všemu ji ale můžeme použít?
Mnoho štěstí, lásky, fyzického i duševního zdraví do dalšího roku přejeme vám všem! Mimochodem – věděli jste, že zkratka PF je odvozena z francouzského “Pour féliciter” a znamená tedy “Pro štěstí”? A kdy myslíte, že byla u nás poslána první novoročenka?
Lednice plná sektu a slané zobání na Silvestra je samozřejmostí, ale chcete se opravdu blýsknout a překvapit něčím novým a netradičním? A jak si zorganizovat čas tak, abyste i přes plný pracovní proces vše do detailu doladili?
Patříte mezi milovníky smaženého kapra a Vánoce si bez něj neumíte představit? Nemusíte se omezovat pouze na klasiku, letos se vrhněte na něco nového a vyzkoušejte i jiné kapří delikatesy, které pak možná zařadíte do jídelníčku i během celého roku.
Říkáte si, že letos začnete s pořizováním vánočních dárků s předstihem? Nejlépe už při letní dovolené, kdy brouzdáte po obchodech se suvenýry. Ale ouha! Do Vánoc zbývá pár dnů a nadílka pro blízké je stále v říši fantazie. Nepanikařte! Nabízíme několik tipů, jak dárky vyřídit opravdu na poslední chvíli.
Nejčastější rybou, s níž se v našich podmínkách setkáváme, je kapr obecný. A jelikož kapr jako tradiční český vánoční pokrm nesmí chybět na žádném štědrovečerním stole, přinášíme vám zde recepty na jeho různé úpravy. Vyzkoušejte kapří polévku, kapra načerno, narůžovo, kapra na houbách, s jablky či na slanině.