Tipy a rady

Vyberte si z 1049 článků

Najdi éčko na www.coopclub.cz

Zajímá Vás, co se skrývá pod symboly E uvedenými na potravinách? V tom případě pro vás máme rychlé řešení – náš vyhledávač éček. Ten vám pomůže rozkrýt nečitelné číselné označení a například vás uklidní informací, že se pod ním ve skutečnosti schovává třeba takový vitamín C nebo včelí vosk.
Číst dále »
1 komentář

Jak se vyznat v lepidlech?

Během posledních padesáti let došlo k velkému rozvoji technologie lepení, která se tak stala nejčastějším způsobem spojování materiálů. S lepením se můžeme setkat ve výrobě téměř jakéhokoliv výrobku a bez lepení se neobejde ani naše domácí dílna. Poradíme vám proto, jak se máte v lepidlech vyznat.
Číst dále »
1 komentář
26 března., 2013
Tipy a rady, Tradice,

Co jsou to zvykoslovné předměty?

Na různých velikonočních výstavách se objevují předměty, které dnes nazýváme obyčejové nebo také zvykoslovné. Tyto předměty přímo souvisejí se zvyky, s obřady a obyčeji. Pro Velikonoce jsou to např. typické kraslice zdobené přírodními materiály a barvami či pomlázky vyrobené z vrbového proutí.
Číst dále »
0 komentářů

Ples COOP a soutěž Sympatika 2012

Společenský ples COOP Centrum družstva se letos konal na svatého Valentýna a stejně jako v minulých letech na něm byly vyhlášeny vítězky soutěže o nejsympatičtější zaměstnankyni prodejen COOP. Ples se nesl ve velkém stylu a finalistky soutěže Sympatika 2012 byly naprosto úchvatné.
Číst dále »
3 komentáře

Na jakém prkénku je nejlepší krájet?

Mnohaleté spory o tom, jaký materiál je pro krájení potravin optimální, nemá a zřejmě ani nikdy nebude mít stoprocentní závěr. Dosavadní zkoumání o tom, zda bakterie dokáží lépe přežít na dřevu či plastu, ukazují, že dřevěná prkénka jsou pro krájení vhodnější, jelikož 99,9% bakterií na nich do 3 minut zahyne.
Číst dále »
0 komentářů

Upravujeme jehněčí maso

V jarním čase se venkovské chlívky vždy plnily mladými kusy dobytka. Konzumace mladého masa měla tělu strávníka symbolicky dodat novou sílu. Jehně nebo kůzle se pak porcovalo pro různou kuchyňskou úpravu.
Číst dále »
0 komentářů

Indukční vaření má mnoho výhod

Vaření na indukční varné desce se v českých kuchyních stává stále větším hitem. Je totiž rychlejší, bezpečnější a především úspornější než jeho plynoví či električtí kolegové. Přečtěte si, jaké jsou výhody indukčního vaření a čeho si máte všímat při pořizování nového nádobí vhodného pro vaření na indukci.
Číst dále »
0 komentářů

Používáte kreditní nebo debetní kartu?

Kreditní karty – to je zázrak finančnictví, který umí pořádně zacloumat s našimi úsporami, na druhou stranu také mnohdy peněženky šetří. Na trhu jsou karty kreditní, debetní či nově i bezkontaktní. Jak ale se všemi těmito kartičkami zacházet, aby byly pouze dobrým sluhou a nikoliv zlým pánem?
Číst dále »
4 komentáře

Kupujeme myčku na nádobí

Obecně platí, že téměř všechny myčky umyjí, opláchnou a vysuší vaše nádobí celkem obstojně, mají nízkou spotřebu vody a elektrické energie, i když mezi jednotlivými modely jsou větší nebo menší rozdíly. Poradíme vám, podle čeho myčku na nádobí vybírat, jak ji používat a kolik si do ní pořídit nádobí.
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky