Tipy a rady

Vyberte si z 1049 článků

21 února., 2014
Tipy a rady, Tradice,

21. únor = Světový den mateřského jazyka

Jazyk slouží nejen ke komunikaci, ale je rovněž důležitým prostředkem k vyjádření kultury a identity lidí. Bohužel mnoha jazykům na celém světě hrozí zánik. Údajně každé dva týdny s posledním mluvčím nepřežije jeden další jazyk.
Číst dále »
0 komentářů

Kupujeme byt

Nemovitost je ideálním způsobem, jak zúročit našetřené finance a zajistit se do budoucna. Pokud tedy nějaké finance máte a uvažujete nad koupí domu či bytu, přečtěte si, co byste měli sledovat, abyste byli ve všech směrem maximálně spokojení.
Číst dále »
0 komentářů

O starých kuchařských knihách

Staročeská kuchyně měla vždy dobrou pověst. Proslulá domácí kniha receptů, podle níž vařily naše praprababičky, byla spojována se jménem Magdaleny Dobromily Rettigové (31. 1. 1785 – 5. 8. 1845). Ale měli jsme i další výtečné autorky kuchařských receptů jako například Marii Janků-Sandtnerovou nebo Marii Rosickou.
Číst dále »
1 komentář

Umíte správně žehlit?

Žehlení zpravidla nepatří mezi oblíbené činnosti žádné hospodyňky, ale s našimi radami vám každopádně půjde lépe a snadněji. Řekneme vám, jak udržovat čistou plochu žehličky, jakou do ní dávat vodu, proč se zbavit vodního kamene a jak například žehlit ložní prádlo.
Číst dále »
0 komentářů

Slovenský koutek: Zopár o láske

Ve spolupráci s časopisem COOP Jednota Slovensko Vám přinášíme další ze série článků ve slovenštině – tentokráte na téma jak vznikl polibek, jak být dobrý rodič a rádce a co prozradí kresby našich protějšků.
Číst dále »
0 komentářů

Domestos Turbo Fresh přichází!

Toaleta je místo, bez kterého si náš běžný den neumíme ani představit. Za celý život na ní strávíme průměrně rok a půl života a nejen proto chceme, aby byla čistá a voňavá. Máme pro vás novinku, která zabraňuje tvorbě vodního kamene, odstraňuje nečistoty a zároveň krásně voní.
Číst dále »
0 komentářů

Jak správně udržovat a čistit obuv

O své boty se musíme pečlivě starat a ony se nám pak odvděčí zpátky tím, že nejen budou pěkně vypadat, ale našim nožkám v nich bude jako v pokojíčku. Víte tedy například, jak bychom je měli správně skladovat a že na ně platí některé triky s octem či citrónem?
Číst dále »
2 komentáře

Když se řekne talián

V českých zemích se výroba taliánů těší již více než stoleté tradici. Základem této „neuzené uzeniny“ je telecí a vepřové maso, které se plní do kvalitních hovězích střívek, v nichž se poté velmi pomalu vaří.
Číst dále »
3 komentáře

S kobercem na sníh!

Že jste nikdy neslyšeli o tom, že koberec se dá vyčistit lehce a jednoduše – přímo na sněhu?! Přečtěte si náš příběh a vyzkoušejte to také!
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky