Tipy a rady

Vyberte si z 1131 článků

Co jste možná nevěděli o cibuli

Cibuli zná každý. Setká se s ní již od mládí a její štiplavé účinky nás nutí až k pláči. Pro mnohostranné léčivé účinky, které byly potvrzeny i po vědecké stránce, je doporučována jako přírodní léčivo. Věděli jste ale například, že s ní můžeme vyčistit lakovanou obuv nebo kabelku?!
Číst dále »
30 září., 2021
Tipy a rady, Tradice,

Hluchec je pochoutka z brambor

Hluchec je slaná pochoutka pečená jako koláč v troubě. Je z bramborového těsta s kváskem a správný hluchec má být dobře kořeněný a česnekový. Jí se buď samotný nebo jako příloha třeba k polévce.
Číst dále »
24 září., 2021
Tipy a rady, Zahrada,

Sezóna na zahradě ještě nekončí

I na zahradu přichází podzim a za chvíli nastane čas ji zazimovat. Ovšem nepředbíhejme, sezóna ještě nekončí. Co se tedy na zahradě děje v září?
Číst dále »

Sušené květiny pro náš domov

Jaký dárek ženy vždy potěší? Bezesporu jsou to květiny, a to řezané i ty v květináči. Ovšem jen když se o ně staráme. Pokud máte ke květinám více než laxní přístup, máme pro vás osvědčený způsob, jak se květinami kochat, aniž byste se o ně museli starat. Usušte si je!
Číst dále »

Vyrábíme recyklovaný penál z pet lahví

Školních potřeb jsou plná papírnictví, ale proč jednou nepřijít s něčím originálním? Ušetřete nejenom peníze, ale také přírodu a vyrobte snadný penál z pet lahví za pár korun!
Číst dále »

Zavařování nás baví!

Každý z nás jistě miluje pohled na vlastnoručně vypěstovanou zeleninu a stromy obsypané slaďoučkým ovocem. Co ale dělat, když všechna tato nadílka rychle dozrává a my ji nestíháme zkonzumovat? Potom přichází na řadu její zakonzervování a zpracování.
Číst dále »

Jak si udělat domácí kefír

Věděli jste, že doma vyrobený kefír obsahuje až 10 x více probiotických organismů než kefír kupovaný, který prochází pasterizací? Navíc je jeho domácí výroba opravdu velmi jednoduchá.
Číst dále »
14 července., 2021
Domácnost, Tipy a rady,

Co dělat proti molům?

Ne každý živočich v domácnosti je miláček. Takoví moli ve skříni nebo v kuchyni umí pořádně naštvat nejednu hospodyňku! Vyzkoušejte, co proti nim radily dělat již naše babičky a nebudou si více pochutnávat na vašem kabátu a rýži.
Číst dále »

Renesance zavařování

Koronavirová doba nemá jen samá negativa. Protože máme víc času, děláme věci, na které v běžném, často velmi hektickém životním rytmu nemáme prostor. Zjistili jsme, že vaření vlastně není žádná věda, a od toho je jen krůček k zavařování. Vzpomněli jsme si na babiččinu spíž plnou dobrot, zavřených ve sklenici. A zatoužíme ji naplnit stejně.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky