Možná se zrovna chystáte na nákup nových slunečních brýlí. Věděli jste, že se podle UV filtru rozdělují do pěti skupin a podle nich bychom je tedy měli vybírat?
Hořické trubičky jsou tradiční český cukrářský výrobek, pocházející z malebného města Hořice v podkrkonošské oblasti. Jejich charakteristická tenká a křupavá struktura, která je navíc plněná jemným krémem, si získala oblibu po celé republice i zahraničí.
Když se blíží teplé dny, nechce se nikomu stát u trouby. A proč taky? Sladká tečka za obědem může být lehká, svěží a přitom úplně bez pečení. Nepečené moučníky mají své kouzlo. Jsou rychlé, často se obejdou bez vážení, můžeme je dělat s dětmi a v lednici krásně ztuhnou, zatímco my si dáváme nohy nahoru.
Zlatavý mok, v jehož konzumaci jsme bezkonkurenčně na prvních světových příčkách. Netřeba vás asi dlouze napínat – řeč je samozřejmě o pivě. Ovšem tentokrát si ho místo na zapití skvělého hovězího guláše do toho guláše rovnou přidáme. A nejen do něj. Klidně ho dáme i do dezertu!
Ačkoliv se může zdát, že příprava špízu by pro děti mohla být nebezpečná, při troše opatrnosti a pod naším dozorem je to činnost, která je spolehlivě zabaví na notnou chvíli.
Lidská chtivost je nekonečná. Proč bychom majetku dosáhli prací, když podvodem to je rychlejší? Podvodníci tu byli snad odjakživa, ale nové technologie je inspirují ke stále větší vynalézavosti. Terčem podvodníků, pro které se vžilo označení šmejdi, jsou hlavně senioři. V nemálo případech však nalítnou i mladí, často vzdělaní lidé.
K pohodě pod širým nebem patří něco dobrého na zub a naše chuťové buňky obzvláště potěší dobroty, které voní ohněm. Ať už se jedná o „obyčejný“ špekáček, který jsme napíchli na čerstvě uřízlou větev anebo hostinu připravenou na našem novém moderním venkovním grilu, měli bychom se držet určitých zásad.
Kdo by se potil u sporáku, když se dá jídlo pohodlně připravovat na čerstvém vzduchu! Podlehnout kouzlu grilování je snadné. Tentokrát se ovšem podíváme na nejčastější nešvary, kterých se při grilování dopouštíme.