Tipy a rady

Vyberte si z 1115 článků

V kuchyni s dětmi: Zdravé mlsání

Patříte mezi ty šťastné rodiče, jejichž děti baští ovoce a zeleninu s chutí a s nějakou tou čokoládkou či jinou pochoutkou se v pohodě spokojí jen občas za odměnu? Tak to máte kliku, takových šťastlivců totiž moc neznáme.
Číst dále »
11 června., 2025
Tipy a rady, Zahrada,

Jak a kam na samosběr jahod?

Když si představíme krásně červenou, zralou, čerstvě utrženou jahodu, mnohým z nás se seběhnou sliny. Po dlouhé zimě jsou prvním čerstvým ovocem, které nám příroda nabízí. Právem patří mezi nejoblíbenější a nejzdravější ovoce, které na zahrádce pěstujeme. Ale ne každý má doma zahradu s jahodovým záhonem nebo balkon, kde mu rostou v květináčích. Pokud je v blízkosti jahodová plantáž, kde jahody zrají ve velkém, můžeme si jich stejně užít do sytosti i do zásoby.
Číst dále »
10 června., 2025
Tipy a rady

Jak vybrat sluneční brýle

Možná se zrovna chystáte na nákup nových slunečních brýlí. Věděli jste, že se podle UV filtru rozdělují do pěti skupin a podle nich bychom je tedy měli vybírat?
Číst dále »

Máte rádi Hořické trubičky?

Hořické trubičky jsou tradiční český cukrářský výrobek, pocházející z malebného města Hořice v podkrkonošské oblasti. Jejich charakteristická tenká a křupavá struktura, která je navíc plněná jemným krémem, si získala oblibu po celé republice i zahraničí.
Číst dále »

Nepečené moučníky osvěží i potěší

Když se blíží teplé dny, nechce se nikomu stát u trouby. A proč taky? Sladká tečka za obědem může být lehká, svěží a přitom úplně bez pečení. Nepečené moučníky mají své kouzlo. Jsou rychlé, často se obejdou bez vážení, můžeme je dělat s dětmi a v lednici krásně ztuhnou, zatímco my si dáváme nohy nahoru.
Číst dále »

Pivní receptář

Zlatavý mok, v jehož konzumaci jsme bezkonkurenčně na prvních světových příčkách. Netřeba vás asi dlouze napínat – řeč je samozřejmě o pivě. Ovšem tentokrát si ho místo na zapití skvělého hovězího guláše do toho guláše rovnou přidáme. A nejen do něj. Klidně ho dáme i do dezertu!
Číst dále »

Vaříme s dětmi: Pokrmy na jehle

Ačkoliv se může zdát, že příprava špízu by pro děti mohla být nebezpečná, při troše opatrnosti a pod naším dozorem je to činnost, která je spolehlivě zabaví na notnou chvíli.
Číst dále »

Pozor na šmejdy!

Lidská chtivost je nekonečná. Proč bychom majetku dosáhli prací, když podvodem to je rychlejší? Podvodníci tu byli snad odjakživa, ale nové technologie je inspirují ke stále větší vynalézavosti. Terčem podvodníků, pro které se vžilo označení šmejdi, jsou hlavně senioři. V nemálo případech však nalítnou i mladí, často vzdělaní lidé.
Číst dále »

Jak správně grilovat?

K pohodě pod širým nebem patří něco dobrého na zub a naše chuťové buňky obzvláště potěší dobroty, které voní ohněm. Ať už se jedná o „obyčejný“ špekáček, který jsme napíchli na čerstvě uřízlou větev anebo hostinu připravenou na našem novém moderním venkovním grilu, měli bychom se držet určitých zásad.
Číst dále »

Vyhledávání článků

Rubriky