U nás si pochutnáváme na různých druzích masa, především na kuřecím, vepřovým, hovězím či zvěřině. Ovšem co takhle ochutnat sobí maso typické pro finskou kuchyni?
Z mexické kuchyně měla pro nás Středoevropany největší význam kukuřice, která patří k nejstarším plodinám světa. Američtí indiáni ji pěstovali jako hlavní plodinu již před 5 000 lety. Její obilky byly nalezeny v prastarých sídlištích v Mexiku, v hrobech Inků, ve stavbách Mayů a Aztéků.
Řecká jídla jsou plná zeleniny, olivového oleje. Vždy k nim podáváme chleba. Představují vlastně ideálně sestavený pokrm obsahující všechny druhy potravin, které člověk nezbytně potřebuje: živící, sytící i ochranné. Řecká kuchyně je vůbec znamenitá a zdravá. Doklad tohoto tvrzení se zachoval i v antických sochách. Jen se na ně podívejte, jaká jsou to dokonale krásná těla zdravých lidí. Průměrný věk u mužů v Řecku je 75 let a u žen 80 let.