Domácnost

Vyberte si z 92 článků

Jak zkrotit chytrý telefon

Chytré telefony nahrazují v dnešní době nejenom fotoaparát, budík či stopky. Tyto nenápadné krabičky se stávají čtyřiadvacetihodinovým pomocníkem ve všedním životě. Schválně, k jakým činnostem využíváte svůj mobilní telefon vy sami?
Číst dále »
0 komentářů

Kupujeme a používáme nože

Určitě budete souhlasit s tím, že nůž je nejspolehlivější, nejužitečnější a nejdůležitější nástroj lidské historie. Víte ale, čeho si všímat při výběru nože, jak jej mýt, ostřit, na jakém prkénku s ním krájet a kam jej ukládat?
Číst dále »
0 komentářů

Jak brousit kuchyňské nože

Dobře nabroušený nůž je polovičkou kuchařského výsledku. Přinášíme vám jeden zajímavý návod, jak si doma vyrobit jednoduchý brousek na kuchyňské nože.
Číst dále »
0 komentářů

Jarní úklid jako terapie

Děsíte se každoročního tlaku okolí a zažitých zvyklostí, že na jaře musíte po bytě tancovat se smetákem a čisticími prostředky? Nezoufejte. Psychologové tvrdí, že uklízení může být vynikající protistresovou terapií, která odstraní ztuhlé svaly a další napětí.
Číst dále »
0 komentářů

Vybíráme odšťavňovač na ovoce a zeleninu

Čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny jsou vynikají nejen svou chutí, ale především vysokým obsahem vitaminů, minerálů, živých enzymů a dalších biologicky významných látek. Jak ale takovou šťávu připravit a jaký odšťavňovač si pořídit?
Číst dále »
0 komentářů

Jak využít zbytky z kuchyně?

Skořápky, odřezky, kůra z ovoce či zeleniny, takové zbytky automaticky vyhazujete, ale napadlo vás, že se dají ještě skvěle využít? V následujícím článku se dočtete užitečné rady, jak pro tyto zdánlivě nepodstatné zbytky nalézt ve vaší kuchyni uplatnění.
Číst dále »
0 komentářů

Naše spižírna je jako ze škatulky

Aby byl výsledný pokrm co nejlepší, je třeba jej připravit z kvalitních surovin. Ale jak zajistit čerstvost a zachovat typickou chuť potravin po co nejdelší dobu? Odpověď je jednoduchá: Musíte je umět správně skladovat.
Číst dále »
0 komentářů

Jak zacházet s nerezovým nádobím?

Chcete-li, aby vám nerezové nádobí dlouho sloužilo, měli byste se s ním naučit správně zacházet. Poradíme vám, jak máte v nerezovém nádobí připravovat klasické pokrmy, jak vařit zeleninu bez vody či maso a ryby bez tuku. Dozvíte se také, proč byste si měli dávat pozor na sůl a jak čistit nerez od skvrn.
Číst dále »
0 komentářů

Používáte bělidlo, škrob a aviváž?

Zmateně stojíte před regálem s pracími prostředky a říkáte si, k čemu tyto pomocníky potřebujete, když každý druhý prací prostředek zaručuje sněhovou bělost a neopakovatelnou hebkost prádla. Proč byste nad těmito pracími pomocníky neměli ohrnovat nos?
Číst dále »
0 komentářů

Vyhledávání článků

Rubriky